Over Apple Pay voor winkeliers

Apple Pay biedt uw klanten een eenvoudige, beveiligde en persoonlijke manier om te betalen in winkels, binnen apps, op websites en in Business Chat. Klanten kunnen betalen met de apparaten die ze elke dag bij zich hebben.

Accepteren van Apple Pay gaat sneller dan accepteren van traditionele creditcards, bankpassen en andere betaalmethoden. Klanten hoeven niet meer naar hun portemonnee en het juiste pasje te zoeken. Als uw klanten Safari gebruiken binnen apps of websites,1 kunnen ze met één tikje betalen.

Accepteren van Apple Pay is ook veiliger dan accepteren van traditionele creditcards, bankpassen en prepaidkaarten. Elke transactie op de iPhone of iPad van uw klant vereist Face ID, Touch ID of een toegangscode. En elke keer dat uw klant de Apple Watch van de pols haalt, moet de toegangscode worden ingevoerd om toegang te krijgen. Verder ontvangt u niet de daadwerkelijke creditcard- of bankpasnummers van uw klant. U werkt dus niet met daadwerkelijke creditcard- of bankpasnummers in uw systemen wanneer klanten met Apple Pay betalen.

Hoe kan ik Apple Pay accepteren in mijn winkel?

Afhankelijk van uw land of regio2 werkt Apple Pay met Visa, Mastercard, American Express, Discover, Interac, eftpos, China Union Pay, Suica, de iD- en QUICPay-netwerken en de meeste verstrekkers van kaarten en betaalproviders.

Om Apple Pay in uw winkel te accepteren, hebt u een betaalterminal nodig die geschikt is voor contactloos betalen. In Japan moeten terminals iD, QUICPay of Suica ondersteunen. Neem contact op met uw betaalprovider, zodat deze uw terminal kan instellen om Apple Pay te accepteren.

Apple Pay Cash-transacties worden als standaard Apple Pay-transacties verwerkt.5 Als u nu al contactloze transacties met bankpassen van Discover accepteert, moet u zonder wijzigingen Apple Pay Cash kunnen accepteren. Als u nog geen contactloze betalingen met bankpassen van Discover accepteert, neemt u contact op met uw betaalprovider om te controleren of uw betaalsysteem Apple Pay kan accepteren en geconfigureerd is met de nieuwste kernel- en firmwareversies, en of het systeem het juiste BIN-bereik ondersteunt.

Neem voor meer informatie contact op met support voor winkeliers.

Mijn betaalterminal is al geschikt voor NFC/FeliCa/contactloos betalen. Kan ik direct Apple Pay accepteren?

Als u nu Visa, Mastercard, American Express, Discover, China Union Pay, Suica, iD, QUICPay of contactloze Interac-betalingen accepteert, kunt u waarschijnlijk zonder wijzigingen Apple Pay accepteren voor die netwerken. Als u nog geen contactloze betalingen accepteert, neemt u contact op met uw betaalprovider om te controleren of uw betaalsysteem Apple Pay kan accepteren en vraag dan of de functie kan worden ingeschakeld. Zie onze Apple Pay-checklist voor winkeliers voor meer informatie.

Zijn er bijkomende kosten als ik Apple Pay accepteer?

Nee. Apple brengt geen extra kosten in rekening.

Worden Apple Pay-betalingen aangerekend als 'card present' (transactie waarbij de kaart wordt gelezen) of 'card not present' (transactie waarbij de kaart niet wordt gelezen)?

Betalingen in winkels gedaan met Apple Pay zijn transacties van het type 'card present'. Betalingen in apps gedaan met Apple Pay zijn transacties van het type 'card not present'.

Ben ik aansprakelijk voor fraude met Apple Pay-transacties?

In winkels worden Apple Pay-transacties behandeld op dezelfde manier als uw huidige transacties met creditcard, bankpas of Suica- of prepaidkaart. Dezelfde aansprakelijkheidsregels gelden voor Apple Pay-transacties.

Binnen apps en op het web1 worden Apple Pay-transacties mogelijk onder gunstiger omstandigheden behandeld dan standaardtransacties met een plastic kaart. De aansprakelijkheid voor transacties verschuift mogelijk naar de verstrekker. Neem contact op met uw betaalprovider voor meer informatie over hoe u baat kunt hebben bij aansprakelijkheidsverschuiving voor Apple Pay-betalingen binnen uw app en website.

Hoe laat ik mijn klanten weten dat ze met Apple Pay kunnen betalen?

1. Toon de betaalsymbolen voor uw regio en het Apple Pay-merk prominent op uw betaalterminal om uw klanten te laten weten dat ze Apple Pay kunnen gebruiken in uw winkel.
  2. Download het Apple Pay-merk om te gebruiken in e-mail, op uw terminalscherm en op uw website.1
  3. Voeg Apple Pay toe aan uw vermelding in Kaarten
  4. Bestel Apple Pay-stickers om op uw winkelpui en kassa te plakken.3
  5. Ga naar Apple Pay voor ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u uw klanten laat weten dat ze Apple Pay kunnen gebruiken binnen uw app of website.

Hoe weten klanten in Japan of ze betalen met iD of QUICPay?

In Japan worden Apple Pay-transacties uitgevoerd met iD, QUICPay of Suica. Wanneer klanten hun creditcard of prepaidkaart toevoegen aan Apple Pay, wordt deze toegewezen als QUICPay of iD. De klant kan de Wallet-app openen, op de kaart tikken en het logo opzoeken om te zien of dit is toegewezen als QUICPay of iD. Als een klant vraagt om met Apple Pay te betalen, vraag dan of hij QUICPay, iD of Suica gebruikt. Verwerk de betaling zoals u ook een betaling met een plastic contactloze kaart verwerkt.

Moeten klanten een ontvangstbewijs ondertekenen of een pincode invoeren wanneer ze met Apple Pay betalen?

In sommige landen en regio's moet een klant wanneer hij in een winkel betaalt met Apple Pay en wanneer de transactie hoger is dan een bepaald bedrag wellicht de pincode invoeren. In sommige gevallen moet de klant een ontvangstbewijs ondertekenen of een andere betaalmethode gebruiken.4

Voor Apple Pay Cash5 is geen pincode vereist, aangezien elke betaling wordt geverifieerd met Face ID, Touch ID of een beveiligde toegangscode. Sommige terminals vragen mogelijk nog om een pincode bij het voltooien van een bankpastransactie. Als hierom wordt gevraagd, adviseert u klanten om een viercijferige code in te voeren, bijvoorbeeld 0000.

Hoe verwerk ik retouren met Apple Pay?

Gebruik het apparaataccountnummer om de aankoop terug te vinden en de retour te verwerken, zoals u ook zou doen bij een traditionele betaling met een creditcard, bankpas, Suica- of prepaidkaart. In Japan kunt u ook de transactie-ID op het ontvangstbewijs gebruiken om de aankoop op te zoeken en de retour te verwerken.

Om de laatste vier cijfers van het apparaataccountnummer te zien, vraagt u de klant om naar Wallet te gaan, op de kaart te tikken en op symbool 'Meer' rechtsonder in het scherm te tikken.

U kunt de klant ook vragen de iPhone of Apple Watch in de buurt van de lezer te houden. De klant selecteert dan de kaart die is gebruikt voor de oorspronkelijke betaling waarna de retour kan worden goedgekeurd met Face ID, Touch ID of de toegangscode.

Is er een limiet aan het transactiebedrag waarvoor klanten Apple Pay kunnen gebruiken in mijn winkel?

Met Apple Pay kunnen uw klanten eenvoudige en veilige contactloze betalingen van elk bedrag doen. Meer informatie over transactielimieten.

Hoe accepteer ik Apple Pay binnen mijn app of op het web?

Om Apple Pay te accepteren binnen uw app of op het web,1 gaat u naar Apple Pay voor ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u aan de slag gaat.

Hoe kan ik Apple Pay accepteren in Business Chat?

Om Apple Pay te accepteren in Business Chat, gaat u naar Business Chat voor ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u aan de slag gaat.#notes6

Hoe kan ik inschakelen dat mijn klantenkaartprogramma kan worden gebruikt met Apple Pay?

Op ondersteunde betaalterminals kunt u klantenkaarten toevoegen om te gebruiken met Apple Pay. Meer informatie over hoe u aan de slag gaat met Wallet of neem contact op met support voor winkeliers.

Waar vind ik meer informatie over Apple Pay?

1. In China kunt u Apple Pay op het web in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen met iOS 11.2 of hoger.
  2. Meer informatie over welke landen en regio's Apple Pay ondersteunen.
  3. Verzending van Apple Pay-stickers is momenteel niet beschikbaar in China (vasteland), Japan of Rusland.
  4. Om Apple Pay te accepteren zonder een handtekening voor elk bedrag te vereisen, moet uw betaalterminal geschikt zijn en op de juiste manier zijn ingesteld. Verder moet uw betaalprovider de nieuwste contactloze specificaties voor het netwerk ondersteunen. Deel het witboek Consumer Device Cardmember Verification met uw betaalprovider en vraag hoe u uw klanten kunt toestaan om Apple Pay te gebruiken zonder een handtekening te moeten zetten.
  5. Apple Pay Cash is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De Apple Pay Cash-kaart wordt uitgegeven door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation).
  6. Business Chat is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.