Over Apple Pay voor verkopers

Apple Pay biedt uw klanten een eenvoudige, beveiligde en persoonlijke manier om te betalen in winkels, binnen apps, op websites en in Business Chat. Klanten kunnen betalen met de apparaten die ze elke dag bij zich hebben.

Het accepteren van betalingen met Apple Pay gaat sneller dan het accepteren van betalingen met creditcards, betaalkaarten en andere betaalmethoden. Klanten hoeven niet meer naar hun portemonnee en het juiste pasje te zoeken. Als uw klanten Safari gebruiken in apps of op websites,1 kunnen ze met één tikje betalen.

Het accepteren van betalingen met Apple Pay is ook veiliger dan het accepteren van betalingen met creditcards, betaalkaarten en prepaidkaarten. Elke transactie op een iPhone of iPad vereist Face ID, Touch ID of een toegangscode. En elke keer dat uw klant de Apple Watch van de pols haalt, moet de toegangscode worden ingevoerd om toegang te krijgen. Verder ontvangt u niet de creditcard- of betaalkaartnummers van uw klant. Er worden dus geen creditcard- of betaalkaartnummers bewaard in uw systemen wanneer klanten met Apple Pay betalen.

Hoe kan ik Apple Pay accepteren in mijn winkel?

Afhankelijk van uw land of regio2 werkt Apple Pay met Visa, Mastercard, American Express, Discover, Interac, eftpos, China Union Pay, Suica, de iD- en QUICPay-netwerken en de meeste uitgevers van kaarten en betaalproviders.

Om Apple Pay in uw winkel te accepteren, hebt u een betaalterminal nodig die geschikt is voor contactloos betalen. In Japan moeten terminals iD, QUICPay of Suica ondersteunen. Neem contact op met uw betaalprovider, zodat deze uw terminal kan instellen om Apple Pay te accepteren.

Apple Cash-transacties worden als standaard Apple Pay-transacties verwerkt.5 Als u nu al contactloze transacties met betaalkaarten van Discover accepteert, moet u zonder wijzigingen Apple Cash kunnen accepteren. Als u nog geen contactloze betalingen met betaalkaarten van Discover accepteert, neemt u contact op met uw betaalprovider om te controleren of uw betaalsysteem Apple Pay kan accepteren en geconfigureerd is met de nieuwste kernel- en firmwareversies, en of het systeem het juiste BIN-bereik ondersteunt.

Neem voor meer informatie contact op met support voor verkopers.

Mijn betaalterminal is al geschikt voor NFC/FeliCa/contactloos betalen. Kan ik direct Apple Pay accepteren?

Als u nu Visa, Mastercard, American Express, Discover, China Union Pay, Suica, iD, QUICPay of contactloze Interac-betalingen accepteert, kunt u waarschijnlijk zonder wijzigingen Apple Pay accepteren voor die netwerken. Als u nog geen contactloze betalingen accepteert, neemt u contact op met uw betaalprovider om te controleren of uw betaalsysteem Apple Pay kan accepteren en vraagt u meteen of de functie kan worden ingeschakeld. Zie onze Apple Pay-checklist voor verkopers voor meer informatie.

Zijn er bijkomende kosten als ik Apple Pay accepteer?

Nee. Apple brengt geen extra kosten in rekening.

Worden Apple Pay-betalingen aangerekend als 'card present' (transactie waarbij de kaart wordt gelezen) of 'card not present' (transactie waarbij de kaart niet wordt gelezen)?

Betalingen in winkels gedaan met Apple Pay zijn transacties van het type 'card present'. Betalingen in apps gedaan met Apple Pay zijn transacties van het type 'card not present'.

Ben ik aansprakelijk voor fraude met Apple Pay-transacties?

In winkels worden Apple Pay-transacties op dezelfde manier behandeld als uw huidige transacties met creditcard, betaalkaart, of Suica- of prepaidkaart. Dezelfde aansprakelijkheidsregels gelden voor Apple Pay-transacties.

Binnen apps en op het internet1 worden Apple Pay-transacties mogelijk onder gunstiger voorwaarden behandeld dan standaardtransacties met een fysieke kaart. De aansprakelijkheid voor transacties verschuift mogelijk naar de kaartuitgever. Neem contact op met uw betaalprovider voor meer informatie over hoe u kunt profiteren van aansprakelijkheidsverschuiving voor Apple Pay-betalingen in uw app en op uw website.

Hoe laat ik mijn klanten weten dat ze met Apple Pay kunnen betalen?

1. Toon de betaalsymbolen voor uw regio en het Apple Pay-merk prominent op uw betaalterminal om uw klanten te laten weten dat ze Apple Pay kunnen gebruiken in uw winkel.
  2. Download het Apple Pay-merk om te gebruiken in e-mail, op uw terminalscherm en op uw website.1
  3. Voeg Apple Pay toe aan uw vermelding in Kaarten
  4. Bestel Apple Pay-stickers om op uw winkelraam en kassa te plakken.3
  5. Ga naar Apple Pay voor ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u uw klanten laat weten dat ze Apple Pay kunnen gebruiken binnen uw app of website.

Hoe weten klanten in Japan of ze betalen met iD of QUICPay?

In Japan worden Apple Pay-transacties uitgevoerd met iD, QUICPay of Suica. Wanneer klanten hun creditcard of prepaidkaart toevoegen aan Apple Pay, wordt deze toegewezen als QUICPay of iD. De klant kan de Wallet-app openen, op de kaart tikken en het logo opzoeken om te zien of de kaart is toegewezen als QUICPay of iD. Als een klant met Apple Pay wil betalen, vraagt u of hij of zij QUICPay, iD of Suica gebruikt. Verwerk de betaling zoals u ook een betaling met een fysieke contactloze kaart verwerkt.

Moeten klanten een ontvangstbewijs ondertekenen of een pincode invoeren wanneer ze met Apple Pay betalen?

In sommige landen en regio's moet een klant wanneer hij in een winkel betaalt met Apple Pay en wanneer de transactie hoger is dan een bepaald bedrag wellicht de pincode invoeren. In sommige gevallen moet de klant een ontvangstbewijs ondertekenen of een andere betaalmethode gebruiken.4

Voor Apple Cash5 is geen pincode vereist, aangezien elke betaling wordt geverifieerd met Face ID, Touch ID of een beveiligde toegangscode. Sommige terminals vragen mogelijk nog om een pincode bij het voltooien van een betaalkaarttransactie. Als hierom wordt gevraagd, adviseert u klanten om een viercijferige code in te voeren, bijvoorbeeld 0000.

Hoe verwerk ik retouren met Apple Pay?

Gebruik het apparaataccountnummer om de aankoop terug te vinden en de retour te verwerken, zoals u ook zou doen bij een traditionele betaling met een creditcard, betaalkaart, Suica- of prepaidkaart. In Japan kunt u ook de transactie-ID op het ontvangstbewijs gebruiken om de aankoop op te zoeken en de retour te verwerken.

Om de laatste vier cijfers van het apparaataccountnummer te zien, vraagt u de klant om naar Wallet te gaan, op de kaart te tikken en op de Meer-knop rechtsonder in het scherm te tikken.

U kunt de klant ook vragen de iPhone of Apple Watch in de buurt van de lezer te houden. De klant selecteert dan de kaart die is gebruikt voor de oorspronkelijke betaling, waarna de retour kan worden goedgekeurd met Face ID, Touch ID of de toegangscode.

Is er een limiet aan het transactiebedrag waarvoor klanten Apple Pay kunnen gebruiken in mijn winkel?

Met Apple Pay kunnen uw klanten eenvoudige en veilige contactloze betalingen van elk bedrag doen. Meer informatie over transactielimieten.

Hoe accepteer ik Apple Pay in mijn app of op het web?

Om Apple Pay te accepteren in uw app of op het web,1 gaat u naar Apple Pay voor ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u aan de slag gaat.

Hoe kan ik Apple Pay accepteren in Business Chat?

Om Apple Pay te accepteren in Business Chat, gaat u naar Business Chat voor ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u aan de slag gaat.6

Hoe kan ik mijn klantenkaartprogramma inschakelen voor Apple Pay?

Op ondersteunde betaalterminals kunt u klantenkaarten toevoegen om te gebruiken met Apple Pay. Lees hier meer informatie over hoe u aan de slag gaat met Wallet of neem contact op met support voor verkopers.

Waar vind ik meer informatie over Apple Pay?

1. In Vasteland China kunt u Apple Pay op het web in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen met iOS 11.2 of hoger.
  2. Meer informatie over welke landen en regio's Apple Pay ondersteunen.
  3. Verzending van Apple Pay-stickers is momenteel niet beschikbaar in Brazilië, Vasteland China, Japan of Rusland.
  4. Om Apple Pay te accepteren zonder een handtekening voor elk bedrag te vereisen, moet uw betaalterminal geschikt zijn en op de juiste manier zijn geconfigureerd. Verder moet uw betaalprovider de nieuwste contactloze specificaties voor het netwerk ondersteunen. Deel de whitepaper Consumer Device Cardholder Verification Method met uw betaalprovider en vraag hoe u uw klanten kunt toestaan om Apple Pay te gebruiken zonder een handtekening te moeten zetten.
  5. Apple Cash is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De Apple Cash-kaart wordt uitgegeven door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation).
  6. Business Chat is momenteel beschikbaar als bètasoftware. In sommige landen wordt Business Chat volgens een vast tijdschema beschikbaar.