Beperkingen voor iOS-apparaten voor het opzoeken van spelling en definities

iOS 8.1.3 en hoger hebben configuratieprofielopties die u kunt gebruiken om toegang tot spelling- en definitiefuncties op beheerde apparaten te beperken.

U kunt sleutelwaarden gebruiken om toegang tot de volgende functies op beheerde apparaten uit te schakelen:

• opzoeken van definities van geselecteerde woorden
  • spellingcontrole en autocorrectie tijdens het typen
  • voorspellend toetsenbord

Deze opties kunnen worden beheerd met Apple Configurator 1.7.2 of hoger of Profielbeheer in OS X Server 4.1 of hoger. Als u een MDM-oplossing (Mobile Device Management) van een derde partij gebruikt, neemt u contact op met uw MDM-leverancier voor informatie over het gebruik van deze opties.

Deze sleutels zijn gedefinieerd als onderdeel van de Payload profiel ‘Beperkingen’ en worden beschreven in Configuration Profile Key Reference.

Toets Type Waarde
allowDefinitionLookup Booleaanse operator Alleen beheerd
Schakelt opzoeken van definities uit indien ingesteld op false
Standaard ingesteld op true
allowSpellCheck Booleaanse operator Alleen beheerd
Schakelt spellingcorrectie met toetsenbord uit indien ingesteld op false
Standaard ingesteld op true
allowAutoCorrection Booleaanse operator Alleen beheerd
Schakelt autocorrectie met toetsenbord uit indien ingesteld op false
Standaard ingesteld op true
allowPredictiveKeyboard Booleaanse operator Alleen beheerd
Schakelt voorspellende toetsenborden uit indien ingesteld op false
Standaard ingesteld op true

Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van configuratieprofielen de Naslaggids iOS-implementatie.