Welke soort cadeaubon heb ik?

Apple biedt twee verschillende soorten cadeaubonnen aan: Apple Store-cadeaubonnen en App Store- en iTunes-cadeaubonnen. Mogelijk hebt u ook nog een andere, oudere cadeaubon.

Een stapel Apple Store-cadeaubonnen in verschillende kleuren (goud, wit, grijs en zilver).

Apple Store-cadeaubonnen

Apple Store-cadeaubonnen kunnen worden gebruikt in de Apple Online Store1 of bij de Apple Store. Op de achterkant van deze cadeaubonnen vindt u:

• Een koppeling naar een website waar u het saldo van de cadeaubon kunt controleren.
  • Tekst waarin staat dat de cadeaubon alleen kan worden gebruikt in de Apple Online Store of Apple Store, of dat u de cadeaubon niet kunt inwisselen in de iTunes Store.
  • Een telefoonnummer dat u kunt bellen voor support.

De voorkant van Apple Store-cadeaubonnen heeft een egale kleur (grijs, wit, zilver of goud).

De voorkant van een App Store- en iTunes-cadeaubon. Deze is blauw met een wit Apple logo en witte tekst.

App Store- en iTunes-cadeaubonnen

App Store- en iTunes-cadeaubonnen kunnen worden gebruikt in de App Store, iTunes Store of in Apple Books. Op de achterkant van deze cadeaubonnen vindt u:

• Een koppeling naar een website waar u de cadeaubon kunt inwisselen.
  • Tekst waarin staat dat de cadeaubon kan worden gebruikt voor apps, games, muziek, films, tv-programma's, boeken en iCloud.
  • Een koppeling naar support.apple.com/giftcard, waar u terecht kunt voor assistentie.

Lees hoe u een App Store- en iTunes-cadeaubon inwisselt en gebruikt.

Op de achterkant van App Store- en iTunes-cadeaubonnen staat 'App Store' of 'iTunes'.

Oudere cadeaubonnen

U bent mogelijk in het bezit van een cadeaubon die er anders uitziet dan de hierboven afgebeelde App Store- en iTunes-cadeaubon. Deze cadeaubonnen kunt u nog steeds inwisselen voor Apple ID-tegoed; volg de stappen die op de achterkant van de cadeaubon staan.

Enkele voorbeelden van oudere cadeaubonnen:

De voorkant van een Apple Music-cadeaubon. Deze is roze, paars en blauw en heeft een wit Apple Music-logo.

Apple Music-cadeaubon

De voorkant van een iTunes Store-cadeaubon. Deze is roze, geel en oranje en heeft een wit Apple logo.

iTunes Store-cadeaubon

Meer hulp

Als u nog steeds niet zeker weet welk type cadeaubon u hebt, neemt u contact op met Apple Support via de instructies op de achterkant van de cadeaubon.

Lees wat u kunt doen als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

1. In Frankrijk, Duitsland, Singapore en Zwitserland kunnen Apple Store-cadeaubonnen alleen worden gebruikt bij de Apple Store.