Mail-verbindingsassistent gebruiken

Mail-verbindingsassistent kan helpen verklaren waarom de Mail-app op de Mac geen e-mail verstuurt of ontvangt.

Als u op de Mac geen e-mail kunt ontvangen of versturen, gebruikt u Mail-verbindingsassistent om meer informatie te krijgen over het probleem. Mail-verbindingsassistent controleert de status van de internetverbinding en alle e-mailaccounts.

Open de Mail-app en kies 'Venster' > 'Verbindingsassistent' in de menubalk.

Venster van Mail-verbindingsassistent

Als u verbonden bent met internet maar er in Mail-verbindingsassistent een rode punt wordt weergegeven naast een of meer van uw accounts, kijkt u in de kolom 'Details' voor meer informatie over het probleem.

Als Mail niet heeft kunnen inloggen bij de account

Als in de kolom 'Details' van Mail-verbindingsassistent staat dat Mail niet heeft kunnen inloggen bij uw account:

• De e-mailservice kan te kampen hebben met een storing. Neem contact op met de aanbieder of ga naar de statuswebpagina om te controleren of de mailservice online is.
  • Mogelijk is er geen wachtwoord opgegeven voor uw e-mailaccount, of is het wachtwoord niet meer geldig.

Als Mail geen verbinding heeft kunnen maken met de server

Als in de kolom 'Details' van Mail-verbindingsassistent staat dat Mail geen verbinding heeft kunnen maken met de server:

• De instellingen van de e-mailaccount zijn mogelijk incorrect. Controleer de voorkeuren van Mail en kijk of de instellingen van de e-mailaccount up-to-date zijn. Met het hulpprogramma Mail-instellingen opzoeken kunt u de instellingen voor veel e-mailaanbieders opzoeken. U kunt deze instellingen ook opvragen bij uw e-mailaanbieder.
  • Een netwerkfirewall blokkeert mogelijk de verbinding met uw e-mailvoorziening. Dit kan gebeuren als u firewallsoftware van derden hebt geïnstalleerd of als u verbonden bent met een ander netwerk waarop de vereiste e-mailverbindingen niet zijn toegestaan. Als u verbinding maakt via een bedrijfsnetwerk, neemt u contact op met de IT-afdeling voor ondersteuning. Als u ergens anders verbinding probeert te maken, bijvoorbeeld in een restaurant of internetcafé, vraagt u het personeel om de instellingen.

Als u meer informatie nodig hebt

Als u meer informatie nodig hebt over het probleem:

• Klik op de knop 'Toon details' om een lade te openen die de communicatie tussen de app Mail en de e-mailservice weergeeft. Als de lade leeg is, klikt u op 'Controleer opnieuw' om een nieuwe controle te starten. Voor een betere weergave kunt u de gegevens uit deze lade kopiëren en ze in een andere app plakken. Berichten met 'ALERT' (Waarschuwing) zijn rechtstreeks afkomstig van uw e-mailaanbieder.
  • Schakel het aankruisvak 'Houd verbindingsactiviteit bij in logbestand' in als u wilt dat Mail gedetailleerde logbestanden genereert over de communicatie met de e-mailservice. Klik op 'Toon logbestanden' om de logbestanden weer te geven. Om te stoppen met het bijhouden van logbestanden, moet u het aankruisvak 'Houd verbindingsactiviteit bij in logbestand' uitschakelen.