Als uw Apple ID is geblokkeerd of gedeactiveerd

Als uzelf of iemand anders uw wachtwoord, beveiligingsvragen of andere accountinformatie te vaak onjuist invoert, wordt voor uw veiligheid uw Apple ID automatisch geblokkeerd en kunt u niet inloggen bij Apple voorzieningen. U kunt uw Apple ID pas ontgrendelen wanneer u uw identiteit hebt geverifieerd.

Als uw Apple ID om veiligheidsredenen is geblokkeerd, ziet u mogelijk een van de volgende waarschuwingen:

• 'Deze Apple ID is om veiligheidsredenen gedeactiveerd.'
  • 'U kunt niet inloggen omdat uw account vanwege veiligheidsredenen buiten werking is gesteld.'
  • 'Deze Apple ID is om veiligheidsredenen geblokkeerd.'

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt, hebt u een vertrouwd apparaat of een vertrouwd telefoonnummer nodig om uw Apple ID te ontgrendelen. Als u een herstelsleutel hebt, kunt u deze gebruiken om weer toegang te krijgen tot uw account.

Als u beveiligingsvragen gebruikt voor uw Apple ID, kunt u naar iforgot.apple.com gaan om uw account te ontgrendelen met uw huidige wachtwoord of om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Na meerdere onsuccesvolle pogingen om uw account te ontgrendelen, blijft uw Apple ID geblokkeerd en kunt u het de volgende dag opnieuw proberen.

Meer informatie

Nadat u uw wachtwoord hebt gewijzigd, moet u uw wachtwoord mogelijk ook bijwerken in uw iCloud-instellingen en bij andere Apple voorzieningen waarbij u inlogt met uw Apple ID. Meer informatie over uw Apple ID en waar u deze kunt gebruiken.

Als u een bericht ziet dat uw account is uitgeschakeld in de App Store en iTunes, kunt u contact opnemen met Apple Support voor assistentie.