Mission Control op een Mac gebruiken

Mission Control geeft een volledig overzicht van alle geopende vensters, bureaubladspaces, schermvullende apps en Split View-spaces zodat u er eenvoudig tussen kunt schakelen.

Mission Control openen

Open Mission Control op een van de volgende manieren:

Mission Control toont boven in het scherm de balk met spaces en eronder alle geopende vensters op het bureaublad. De balk met spaces bevat deze spaces die u kunt zien door de aanwijzer naar de bovenkant van het Mission Control-venster te bewegen:

• Het huidige bureaublad en alle toegevoegde bureaubladen
  • Alle vensters in schermvullende weergave
  • Alle vensters in Split View

Een space toevoegen

• Een bureaubladspace toevoegen: klik rechts op de balk met spaces op het symbool voor het toevoegen van een space   of sleep een venster naar dat symbool.
  • Een schermvullende space toevoegen: als een app de schermvullende weergave ondersteunt, kunt u een schermvullende space voor die app aanmaken door het venster ervan naar een lege ruimte in de balk met spaces te slepen. In de nieuwe space verschijnt de naam van die app. Klik op de space om de app schermvullend te zien.

Een venster naar een space verplaatsen

• Een venster naar een bureaubladspace verplaatsen: sleep het venster naar die space in de balk met spaces.
  • Een venster naar een schermvullende space verplaatsen (Split View): als een app ondersteuning biedt voor Split View, kunt u het venster ervan slepen naar een schermvullende space in de balk met spaces. De gecombineerde space toont de naam van beide apps. Klik op de space om beide apps in Split View te zien.

Als de vensters per programma worden gegroepeerd, verschijnt een appsymbool onder in elke groep met programmavensters. Sleep het symbool om alle vensters van de app tegelijkertijd te verplaatsen. Als u deze functie in OS X El Capitan wilt inschakelen, kiest u het menu Apple > Systeemvoorkeuren, klikt u op Mission Control en selecteert u ‘Groepeer vensters per programma’.

Naar een andere space schakelen

Schakel van de huidige space naar een andere space op een van deze manieren:

Een space verplaatsen of verwijderen

• Als u een space wilt verplaatsen, sleept u deze in de balk met spaces naar links of rechts.
  • Als u een space wilt verwijderen, houdt u de Option-toets ingedrukt en klikt u naast de space in de balk met spaces op de x in een cirkel of de dubbele pijlen in een cirkel. Alle vensters in die space worden verplaatst naar een andere space die nog open is.