Mission Control op een Mac gebruiken

Mission Control geeft een volledig overzicht van alle geopende vensters, bureaubladspaces en apps in volledige schermweergave of Split View, zodat u er eenvoudig tussen kunt schakelen.

Mission Control openen

• Veeg omhoog met drie vingers op uw trackpad, of dubbeltik met twee vingers op het oppervlak van uw Magic Mouse.
  • Open de Mission Control-app. Deze bevindt zich in de map 'Programma's'.
  • Druk op de toets 'Mission Control'  op uw Apple toetsenbord of Touch Bar.

Spaces toevoegen en schakelen tussen spaces

De Spaces-balk bovenaan het Mission Control-venster bevat miniaturen van elke bureaubladspace en elk venster in volledig schermweergave of Split View.

U kunt een space toevoegen door de aanwijzer naar de Spaces-balk te verplaatsen en op de knop 'Voeg toe' aan de rechterkant te klikken:

Als u meerdere spaces hebt, kunt u ertussen schakelen door op de miniaturen boven aan het Mission Control-venster te klikken. U kunt ook de volgende methoden gebruiken. Deze werken ook als u niet in Mission Control bent:

• Veeg met drie of vier vingers naar links of rechts op uw trackpad, of veeg met twee vingers naar links of rechts op uw Magic Mouse.
  • Druk op het toetsenbord op Control–Pijl rechts of Control–Pijl links.

Vensters naar spaces verplaatsen

Als u meer dan één space hebt, kunt u vensters van en naar elke space verplaatsen. U sleept het venster gewoon naar de miniatuur van de andere space op de Spaces-balk.

Als u een venster naar een leeg gebied van de Spaces-balk sleept, wordt dat venster in volledige schermweergave geopend in een eigen nieuwe space:

Als u een venster naar de miniatuur van een app in volledige schermweergave sleept, wordt dat venster aan het andere venster toegevoegd in Split View:

Spaces verplaatsen of verwijderen

U kunt een space verplaatsen door de miniatuur links of rechts naast een andere space in de Spaces-balk te slepen.

Als u een space wilt verwijderen, houdt u de Option-toets ingedrukt en klikt u naast de space in de Spaces-balk op de x in een cirkel of de dubbele pijlen in een cirkel. De vensters in die space worden dan automatisch verplaatst naar uw eerste bureaubladspace.