Als je de instellingen voor AirPort-poortkoppeling niet kunt zien na een upgrade van OS X Server

Gebruik Sleutelhangertoegang als je een bestaand AirPort-apparaat niet kunt beheren na een upgrade naar een nieuwe versie van OS X Server.

Na het upgraden of migreren naar een nieuwe versie van OS X Server, kun je mogelijk niet de instellingen bekijken of beheren voor een AirPort Extreme-basisstation of een AirPort Time Capsule die eerder werd beheerd met Server.app. Om dit probleem op te lossen, verwijder je de sleutelhangervermelding voor het betrokken basisstation met behulp van het hulpprogramma Sleutelhangertoegang.

Zorg ervoor dat je het wachtwoord van je basisstation kent voordat je deze stappen uitvoert. Het wachtwoord dat wordt gebruikt om het apparaat te beheren, kan anders zijn dan het wachtwoord dat wordt gebruikt voor het wifinetwerk. Als je het wachtwoord niet weet, kun je het opnieuw instellen vanaf het basisstation.

1. Stop Server.app als het programma is geopend.

2. Open Sleutelhangertoegang vanuit de map 'Hulpprogramma's'.

3. Selecteer de 'Systeem'-sleutelhanger aan de linkerkant van het venster 'Sleutelhangertoegang'.

4. Zoek het sleutelhangeritem voor je AirPort-basisstation. De 'soort' wordt vermeld als 'AirPort-basisstationwachtwoord'.

5. Selecteer dit sleutelhangeritem.

6. Kies 'Wijzig' > 'Verwijder' om dit item te verwijderen.

7. Voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in wanneer je hierom wordt gevraagd.

8. Open Server.app.

Je zou nu in staat moeten zijn om op het AirPort-basisstation in de linkerkolom van Server.app te klikken en met succes te verifiëren. Hiermee maak je een nieuw wachtwoord aan in de systeemsleutelhanger.