Oudere iWork-bestanden openen in nieuwere versies van Pages, Numbers en Keynote

Lees hier wat u kunt verwachten wanneer u in iWork voor Mac documenten opent die zijn gemaakt in oudere versies van iWork, of wanneer u documenten exporteert naar de iWork '09-structuur.

iWork '09 is niet compatibel met macOS Catalina 10.15 en hoger. Als u de iWork-apps wilt blijven gebruiken met de nieuwste versie van het besturingssysteem, werkt u Pages, Numbers en Keynote bij naar de nieuwste versie.

Een ouder iWork-document openen

De huidige versies van iWork voor Mac-apps kunnen documenten openen die zijn gemaakt in alle andere versies van iWork. Als u een ouder iWork-document wilt openen in Pages, Numbers of Keynote, klikt u dubbel op het document of opent u het vanuit de app:

1. Kies 'Archief' > 'Open'.

2. Selecteer het document.

3. Klik op 'Open'.

Als u een waarschuwingsvenster ziet

Wanneer u een ouder iWork-document opent, ziet u mogelijk een waarschuwingsvenster. In dit venster ziet u een lijst met functies in uw document die worden ondersteund in de oudere versie van de app, maar die niet beschikbaar zijn in nieuwere versies van iWork voor Mac.

Numbers-waarschuwing 'Deze Numbers-spreadsheet kan er anders uitzien'.

Lees hier meer over veranderingen die plaatsvinden wanneer een iWork-document wordt bijgewerkt.

Een ouder iWork-document bewaren

De eerste keer dat u een ouder iWork-document bewaart of wijzigt, moet u bevestigen wat iWork met het bijgewerkte document moet doen:

Numbers 'Wilt u deze spreadsheet bijwerken?' waarschuwing
  • Klik op 'Werk bij' om het bestaande document naar de nieuwe structuur te converteren.

• Klik op 'Annuleer' om het bewaren of wijzigen te annuleren en het oorspronkelijke document ongewijzigd te laten.

• Klik op 'Bewerk een kopie' om een kopie van het document te converteren naar de nieuwe structuur en het origineel in de oudere iWork-structuur te behouden.

Een bijgewerkt document herstellen

Als u uw document al hebt bijgewerkt naar de nieuwe iWork-bestandsstructuur en uw document weer wilt terugzetten naar een versie die compatibel is met eerdere iWork-apps, hebt u de volgende mogelijkheden:

Een eerdere versie herstellen

• Kies 'Archief' > 'Herstel naar'. Eventuele wijzigingen die u hebt aangebracht, worden verwijderd en de versie van uw document die was bewaard in een eerdere versie van iWork wordt hersteld.

Een kopie in de iWork '09-structuur bewaren

• Als u het document hebt gewijzigd en u de wijzigingen wilt behouden, kunt u het bestand bewaren als iWork '09-document. Kies 'Archief' > 'Exporteer naar'. Kies vervolgens 'Pages '09', 'Numbers '09' of 'Keynote '09' als bestandsstructuur. Raadpleeg Veranderingen die plaatsvinden wanneer u exporteert naar iWork '09 voor informatie over eventuele wijzigingen aan het document.

Veranderingen die plaatsvinden wanneer u een iWork-document bijwerkt

Alle apps:

• Rotatie wordt verwijderd uit tabellen en diagrammen.

• Vullingen van tabellen worden verwijderd.

• De groepering van segmenten in cirkeldiagrammen wordt ongedaan gemaakt.

• Spotlight-metagegevens worden verwijderd.

Pages:

• Wijzigingen bijhouden wordt niet ondersteund in tabellen, kopteksten, voetteksten en sectielay-outobjecten. Op deze locaties bijgehouden wijzigingen worden als definitief beschouwd.

• Koppelingen naar andere Pages-bestanden worden verwijderd.

Numbers:

• Tabelcategorieën

• Verzamelingen van rijen in een tabel met categorieën worden nu 'groepen' genoemd.

• Aan de tabel wordt een nieuwe kolom met groepsnamen toegevoegd. De kolom wordt alleen weergegeven als categorieën zijn ingeschakeld. Dit heeft geen gevolgen voor kolomadressen in formules of diagrammen.

• Functienamen in berekeningen voor elke groep worden nu weergegeven in aparte labelrijen.

Keynote:

• De instelling 'Wachtwoord vereist om te stoppen' is verwijderd. Als u een nieuw wachtwoord wilt instellen, kiest u 'Keynote' > 'Voorkeuren' > 'Diavoorstelling' en selecteert u vervolgens 'Vereis wachtwoord om diavoorstellingen te stoppen'. Voer een wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op 'Stel wachtwoord in'. Dit wachtwoord is van toepassing op alle presentaties die op deze computer worden afgespeeld.

• Dia's met die meer dan zes niveaus zijn ingesprongen, worden op niveau zes gebracht.

• Koppelingen naar andere Keynote-bestanden worden verwijderd.

• Rotatie wordt verwijderd uit plaatsaanduidingen van objecten.

• Overgangen die niet beschikbaar zijn in Keynote voor Mac, worden geconverteerd naar 'Overvloeien'.

• De overgang 'Ronddraaien' krijgt de naam 'Object spiegelen'.

• Convergentie-animaties worden geconverteerd naar 'Overvloeien'.

• Animaties worden verwijderd uit dialay-outs en diagramlegenda's.

• Slimme animaties worden geconverteerd naar afbeeldingengalerijen.

Veranderingen die plaatsvinden wanneer u exporteert naar iWork '09

Alle apps:

• Sierhoofdletterstijlen worden verwijderd.

• Automatisch passend maken van waardelabels van reeksen in grafieken wordt uitgeschakeld. Labels kunnen elkaar overlappen.

• Automatisch passend maken van foutstaven in grafieken wordt uitgeschakeld. Foutstaven kunnen elkaar overlappen.

• Grafieken die een representatieve steekproef van gegevens tonen, tonen in plaats daarvan alle gegevenspunten.

• Gekromde schaduwen en contactschaduwen worden geconverteerd naar slagschaduwen.

• Opmerkingen bij objecten worden verwijderd.

• Verankerde objecten worden geconverteerd naar zwevende of regelgebonden objecten.

• Formules die niet beschikbaar zijn in iWork '09, worden verwijderd. De laatst berekende waarden worden geëxporteerd.

• Interactieve diagrammen worden geconverteerd naar gewone diagrammen.

• Ballondiagrammen worden geconverteerd naar spreidingsdiagrammen.

• Ringdiagrammen worden geconverteerd naar cirkeldiagrammen.

• Tekeningen worden geconverteerd naar groepen lijnen en vormen.

• Afbeeldingengalerijen worden verwijderd. Per galerij wordt één afbeelding geëxporteerd.

• Tabellen die van rechts naar links worden gelezen (zoals in Arabisch en Hebreeuws) worden niet ondersteund.

• Verticale tekst (zoals Chinees, Japans en Koreaans) wordt niet volledig ondersteund in iWork '09.

• Antwoorden worden verwijderd uit opmerkingen in een reeks.

• Afgeronde hoeken in diagrammen worden recht gemaakt.

• In Pages, Numbers of Keynote aangemaakte vergelijkingen worden geconverteerd naar afbeeldingen wanneer u exporteert naar iWork '09.

• Verlooptinten voor de opvulling van tekst worden omgezet in effen kleuren.

• Afbeeldingen voor de opvulling van tekst worden omgezet in effen kleuren.

• Niet-effen tekstcontouren worden omgezet in effen contouren.

• Ingesloten webvideo's worden geconverteerd naar afbeeldingen met een link naar de online video's.

Pages:

• Inhoudsopgaven worden geconverteerd naar platte tekst. Ze worden niet automatisch bijgewerkt in Pages '09.

• Tekst van rechts naar links (zoals Arabisch en Hebreeuws) wordt niet volledig ondersteund in Pages '09.

• Annotaties worden verwijderd.

• Pagina-achtergronden worden verwijderd.

• Koppelingen naar pagina's worden verwijderd.

• Bijschriften worden verwijderd uit regelgebonden tabellen.

Numbers:

• Als een document 'OF'-filters in een kolom en 'EN'-filters voor een aantal kolommen bevat, worden alle filterregels geëxporteerd. 'EN'-filters worden geconverteerd naar 'OF'.

• Filters op basis van tijdsduur en voorwaardelijke markeringen worden verwijderd.

• Werkbladen die van rechts naar links worden gelezen (zoals in Arabisch en Hebreeuws), worden niet ondersteund.

• Tabelcategorieën

• Categorieën die groeperen op weekdagen, groeperen voortaan op unieke waarden.

• Diagramverwijzingen naar overzichten worden vervangen door de laatst berekende waarden.

• Diagrammen die verwijzen naar een bereik dat cellen in meerdere groepen omvat, gebruikt de laatst berekende waarden in plaats van verwijzingen.

• Formules die verwijzen naar een bereik dat cellen in meerdere groepen omvat, worden vervangen door de laatst berekende waarden.

• Formules die verwijzen naar overzichten, worden vervangen door de laatst berekende waarden.

• Regelgebonden objecten worden verplaatst naar werkbladen.

• Koppelingen naar werkbladen worden verwijderd.

• Bijschriften worden verwijderd uit tabellen en diagrammen.

• Draaitabellen worden geconverteerd naar standaardtabellen.

Keynote:

• Overgangen, beginanimaties en eindanimaties die niet beschikbaar zijn in Keynote '09, worden geconverteerd naar 'Overvloeien'.

• De overgang 'Object spiegelen' krijgt de naam 'Ronddraaien'.

• Nadrukanimaties worden verwijderd.

• Opmerkingen bij cellen in tabellen worden verwijderd.

• Regelgebonden objecten worden niet ondersteund en worden verwijderd.

• Films en audio worden niet afgespeeld tijdens de overgang van de ene dia naar de andere.

• Live-video is verwijderd.