Als iCloud-sleutelhanger niet wordt ingeschakeld of gesynchroniseerd

Lees hier wat u kunt doen als u hulp nodig hebt met iCloud-sleutelhanger.

Kijk op de pagina Systeemstatus of er storingen zijn. Vervolgens controleert u of iCloud-sleutelhanger in uw land of regio beschikbaar is. Hebt u nog steeds hulp nodig? Selecteer uw probleem in de lijst en lees wat u moet doen.

Als iCloud-sleutelhanger niet wordt ingeschakeld op een nieuw apparaat

Zorg ervoor dat op het nieuwe apparaat de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS is geïnstalleerd en probeer vervolgens deze stappen:

1. Zorg ervoor dat u een sterke verbinding met een mobiel netwerk hebt.
  2. Controleer uw andere apparaten. Als u een melding ziet, volgt u de aanwijzingen om iCloud-sleutelhanger te configureren.
  3. Lees hoe u iCloud-sleutelhanger op uw apparaat inschakelt.
  4. Neem contact op met Apple Support voor meer hulp bij het configureren van iCloud-sleutelhanger.

Als iCloud-sleutelhanger niet wordt gesynchroniseerd op andere apparaten

Zorg ervoor dat op het nieuwe apparaat de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS is geïnstalleerd. Controleer of uw apparaat verbonden is met een wifi- of een mobiel netwerk. Als de verbinding goed is, schakelt u iCloud-sleutelhanger in op de apparaten waarmee u wilt synchroniseren.

De wachtwoorden bekijken die in iCloud-sleutelhanger worden bewaard

Volg de stappen voor uw apparaat als u de wachtwoorden wilt bekijken die in iCloud-sleutelhanger worden bewaard.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 14:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Wachtwoorden'.
  2. Gebruik Face ID of Touch ID wanneer u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op een website om het wachtwoord weer te geven.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 13 of lager:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts' > 'Website- en appwachtwoorden'.
  2. Gebruik Face ID of Touch ID wanneer u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op een website om het wachtwoord weer te geven.

Krijg meer hulp bij het vinden van bewaarde wachtwoorden op uw iPhone, iPad of iPod touch

Op een Mac

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Wachtwoorden'.
  2. Voer het wachtwoord van uw Mac in.
  3. Selecteer een website om het wachtwoord weer te geven.
  4. Selecteer 'Details' onderaan het venster voor de geselecteerde websites.
  5. Voer het wachtwoord van uw Mac in.

Krijg meer hulp bij het vinden van bewaarde wachtwoorden op uw Mac

Als u uw iCloud-sleutelhangeronderdelen niet ziet

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw iCloud-sleutelhangergegevens niet kunt vinden. Als deze redenen geen van alle van toepassing zijn, neemt u contact op met Apple Support

Hebt u hersteld vanaf een iCloud-reservekopie en merkte u daarna dat er iCloud-sleutelhangeronderdelen ontbraken?

iCloud-sleutelhangeronderdelen maken geen onderdeel uit van iCloud-reservekopie omdat deze al in de cloud worden bewaard. Als u uw iCloud-sleutelhangeronderdelen wilt herstellen, schakelt u iCloud-sleutelhanger in

Hebt u iCloud-sleutelhanger op al uw apparaten uitgeschakeld?

In dat geval is uw iCloud-sleutelhanger uit de cloud verwijderd. Als u ervoor hebt gekozen om de sleutelhangeronderdelen te verwijderen van de apparaten toen u iCloud-sleutelhanger hebt uitgeschakeld, wordt de iCloud-sleutelhanger ook verwijderd van die apparaten. U moet iCloud-sleutelhanger configureren en de onderdelen opnieuw toevoegen.

Als u iCloud-sleutelhanger op al uw apparaten uitschakelt en ervoor kiest uw iCloud-sleutelhanger plaatselijk op al uw apparaten te verwijderen, kan Apple uw iCloud-sleutelhanger niet herstellen.

Hebt u op een Mac Sleutelhangertoegang gebruikt om uw iCloud-sleutelhanger opnieuw in te stellen?

In dat geval zijn uw iCloud-sleutelhangeronderdelen verwijderd in macOS. Als u uw Mac-sleutelhanger opnieuw wilt instellen, moet u iCloud-sleutelhanger tijdelijk uitschakelen in de iCloud-voorkeuren. Daarna moet u iCloud-sleutelhanger configureren.

Als iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, maar account- of creditcardgegevens niet worden bewaard of niet automatisch worden ingevuld in Safari

Als uw accountnamen, wachtwoorden of creditcards niet automatisch worden ingevuld in Safari of er niet eens wordt gevraagd om deze te bewaren, controleert u de instellingen voor 'Vul automatisch in' en 'Privémodus' op uw apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga voor accountnamen en wachtwoorden in iOS 14 naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden' > 'Vul automatisch in'. Controleer of 'Vul automatisch in' is ingeschakeld. Ga in iOS 13 of eerder naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
  2. Ga voor creditcardgegevens* naar 'Instellingen’ > 'Safari' > 'Vul automatisch in' en controleer of 'Creditcards' is ingeschakeld.
  3. Open Safari. Als de navigatiebalk in Safari zwart of donker verschijnt in plaats van wit of lichtgrijs, schakelt u de privémodus uit. Accountnamen en wachtwoorden worden niet bewaard in Safari wanneer de privémodus is ingeschakeld.

Hebt u nog steeds hulp nodig met het automatisch invullen van uw creditcardgegevens? Tik in Safari op het creditcardveld en tik vervolgens op de optie 'Vul creditcard automatisch in' boven het toetsenbord.

Op een Mac

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Formulieren'.
  2. Voor accountnamen en wachtwoorden controleert u of 'Gebruikersnamen en wachtwoorden' is geselecteerd. Voor creditcardgegevens* controleert u of 'Creditcards' is geselecteerd.
  3. Kijk of u de privémodus hebt ingeschakeld. Accountnamen en wachtwoorden worden niet bewaard in Safari wanneer de privémodus is ingeschakeld.

Hebt u nog steeds hulp nodig met het automatisch invullen van uw creditcardgegevens? Klik in Safari op een creditcardveld om het bericht te zien waarin u wordt gevraagd welke creditcard uit uw iCloud-sleutelhanger moet worden gebruikt.

* Voer de beveiligingscode van uw kaart altijd handmatig in. De beveiligingscodes van creditcards worden niet bewaard in iCloud-sleutelhanger.

Als het wachtwoord van één van uw gebruikte websites niet wordt bewaard in Safari

Op sommige websites wordt gevraagd om wachtwoorden niet te bewaren. Accountnamen en wachtwoorden voor deze sites worden niet automatisch bewaard in Safari, en deze gegevens worden dan ook niet automatisch ingevuld.

Als u de verificatiecode via sms niet hebt ontvangen

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt, zijn de onderstaande stappen niet van toepassing, omdat u geen apart sms-verificatienummer hebt voor iCloud-sleutelhanger. Controleer of u twee-factor-authenticatie gebruikt en controleer vervolgens of het telefoonnummer dat aan uw account is gekoppeld, correct is.

Controleren of u twee-factor-authenticatie gebruikt

• Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'Wachtwoord en beveiliging'.
  • Kies op de Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. In macOS Catalina of hoger klikt u op 'Apple ID' en vervolgens op 'Wachtwoord en beveiliging' in de navigatiekolom. Klik in macOS Mojave of lager op 'iCloud' en vervolgens op 'Accountgegevens'.

Uw telefoonnummer controleren of bijwerken

Als twee-factor-authenticatie is uitgeschakeld, gebruikt u deze stappen om te controleren of uw telefoonnummer correct is of om uw telefoonnummer bij te werken.

1. Zorg dat u op uw telefoon een mobiele netwerkverbinding met een sterk signaal hebt.
  2. Zorg ervoor dat u op uw telefoonnummer sms-berichten kunt ontvangen. Vraag iemand om u een sms-bericht te sturen om dit te controleren.
  3. Zorg ervoor dat het juiste telefoonnummer is gekoppeld aan uw account. Dit doet u als volgt:
    • Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd'.
    • Kies op uw Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'. Klik in de navigatiekolom op 'iCloud' en selecteer 'Sleutelhanger'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, klikt u op 'iCloud' en vervolgens naast 'Sleutelhanger' op 'Opties'.
  4. Zorg ervoor dat het telefoonnummer bij 'Verificatienummer' juist is.

Als u het sms-verificatietelefoonnummer niet kunt wijzigen voor iCloud-sleutelhanger

1. Als u een apparaat hebt waarop iCloud-sleutelhanger al is ingeschakeld, probeert u eerst deze stappen om uw iCloud-beveiligingscode te wijzigen:
    • Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd'. Tik vervolgens op 'Wijzig beveiligingscode'.
    • Kies op uw Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Apple ID' en klik vervolgens in de navigatiekolom op 'iCloud'. Selecteer 'Sleutelhanger'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, klikt u op 'iCloud' en vervolgens naast 'Sleutelhanger' op 'Opties'. Kies 'Wijzig beveiligingscode...'
  2. Probeer na het wijzigen van de iCloud-beveiligingscode opnieuw het sms-verificatienummer te wijzigen.
  3. Als u het sms-verificatienummer nog steeds niet kunt wijzigen of geen toegang hebt tot een apparaat waarop iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, neemt u contact op met Apple Support en verifieert u uw identiteit om hulp te krijgen bij het configureren van iCloud-sleutelhanger.

Als u hulp nodig hebt bij uw iCloud-beveiligingscode

Als u uw iCloud-beveiligingscode bent vergeten of een waarschuwing ziet dat uw iCloud-beveiligingscode te vaak is ingevoerd, kunt u de beveiligingscode van iCloud-sleutelhanger opnieuw instellen of een nieuwe beveiligingscode aanmaken. Als uw account met twee-factor-authenticatie beveiligd is, hebt u geen iCloud-beveiligingscode nodig.