Hulp bij iCloud-sleutelhanger

Lees wat u kunt doen als u hulp nodig hebt met iCloud-sleutelhanger.

Kijk op de pagina Systeemstatus of er onderbrekingen zijn. Vervolgens controleert u of iCloud-sleutelhanger in uw land of regio beschikbaar is. Hebt u nog steeds hulp nodig? Selecteer uw probleem in de lijst en lees wat u moet doen.

Als u de verificatiecode via sms niet hebt ontvangen

1. Zorg dat u op uw telefoon een mobiele netwerkverbinding met een sterk signaal hebt.
  2. Controleer of u op uw telefoonnummer sms-berichten kunt ontvangen. Vraag hiervoor iemand om u een sms-bericht te sturen.
  3. Controleer of het juiste telefoonnummer aan uw account is gekoppeld. Dit doet u als volgt:
    • iPhone, iPad of iPod touch:
      • In iOS 10.3 of nieuwer tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd' en controleert u of het telefoonnummer onder 'Controlenummer' correct is.
      • In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd' en controleert u of het telefoonnummer bij 'Controlenummer' juist is.
    • Mac: ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud' en klik vervolgens naast 'Sleutelhanger' op 'Opties'. (In OS X Mavericks of lager klikt u achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Accountgegevens'.) Controleer of het telefoonnummer bij 'Controlenummer' juist is.

Hebt u geen toegang tot een apparaat waarop iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld? Neem contact op met Apple Support en bevestig uw identiteit voor hulp bij het instellen van iCloud-sleutelhanger.

Als u bij de verificatie via sms uw landcode niet ziet wanneer u iCloud-sleutelhanger probeert in te stellen

Raadpleeg de lijst met landen en regio's waar iCloud-sleutelhanger via sms wordt ondersteund. Volg vervolgens de stappen om iCloud-sleutelhanger in te stellen als u geen telefoonnummer hebt waarop u sms-berichten kunt ontvangen.

Als u iCloud-sleutelhanger niet kunt instellen op een nieuw apparaat

Zorg dat de nieuwste versie van iOS of macOS is geïnstalleerd. Zorg er vervolgens voor dat u een goede mobiele netwerkverbinding hebt.

Als u iCloud-sleutelhanger niet kunt synchroniseren met andere apparaten

Zorg ervoor dat het apparaat zich in een wifinetwerk of een mobiel netwerk bevindt. Als de verbinding sterk lijkt te zijn, probeert u deze stappen:

1. Schakel iCloud-sleutelhanger uit op alle apparaten.
  2. Schakel iCloud-sleutelhanger in op het apparaat met de nieuwste sleutelhangeronderdelen.
  3. Schakel iCloud-sleutelhanger in op de andere apparaten. Deze worden bijgewerkt met de nieuwe iCloud-sleutelhanger.

Als u de wachtwoorden die in iCloud-sleutelhanger zijn bewaard, niet kunt zien

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Accounts en wachtwoorden' > 'Wachtwoorden apps/sites'.
  2. Gebruik Touch ID wanneer u daarom wordt gevraagd.
  3. Tik op een website om het wachtwoord weer te geven.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of lager:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Wachtwoorden'.
  2. Gebruik Touch ID of voer de toegangscode van uw apparaat in.
  3. Tik op een website om het wachtwoord weer te geven.

Op een Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Wachtwoorden'.
  2. Selecteer een website om het wachtwoord weer te geven.
  3. Selecteer 'Toon wachtwoorden voor geselecteerde websites' onder in het venster.
  4. Voer het wachtwoord van uw Mac in.

Als iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, maar account- of creditcardgegevens niet door Safari worden bewaard of niet automatisch worden ingevuld

Als Safari uw accountnamen, wachtwoorden of creditcards niet automatisch invult of niet eens vraagt om deze te bewaren, controleert u de instellingen voor 'Vul automatisch in' en 'Privémodus' op uw apparaat.

Op iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Vul automatisch in'.
  2. Voor accountnamen en wachtwoorden controleert u of 'Namen en wachtwoorden' is ingeschakeld. Voor creditcardgegevens* controleert u of 'Creditcards' is ingeschakeld.
  3. Open Safari. Als de navigatiebalk in Safari zwart of donker verschijnt in plaats van wit of lichtgrijs, schakelt u de Privémodus uit. Safari bewaart geen accountnamen en wachtwoorden wanneer de Privémodus is ingeschakeld.

Op Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Formulieren'.
  2. Voor accountnamen en wachtwoorden controleert u of 'Gebruikersnamen en wachtwoorden' is geselecteerd. Voor creditcardgegevens* controleert u of 'Creditcards' is geselecteerd.
  3. Controleer of de Privémodus is ingeschakeld in Yosemite of Mavericks. Safari bewaart geen accountnamen en wachtwoorden wanneer de Privémodus is ingeschakeld.

Hebt u nog steeds hulp nodig met het automatisch invullen van uw creditcardgegevens?

• Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op het creditcardveld in Safari en tik vervolgens op de optie 'Vul creditcard automatisch in' boven het toetsenbord.
  • Klik op uw Mac op een creditcardveld in Safari om het bericht te zien waarin u wordt gevraagd welke creditcard uit uw iCloud-sleutelhanger moet worden gebruikt.

* Voer de beveiligingscode van uw kaart altijd handmatig in. De beveiligingscodes van creditcards worden niet bewaard in iCloud-sleutelhanger.

Als Safari het wachtwoord van één van uw gebruikte websites niet bewaart

Sommige websites verzoeken de browser om geen wachtwoorden op te slaan. Safari bewaart geen accountnamen en wachtwoorden voor zulke sites, en deze gegevens worden dan ook niet automatisch ingevuld.

Als u de iCloud-beveiligingscode bent vergeten

Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, hebt u geen iCloud-beveiligingscode nodig. Om te controleren of twee-factor-authenticatie is ingeschakeld, tikt u op uw iOS-apparaat op 'Instellingen' > [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging'. Op uw Mac kiest u het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Accountgegevens'.

Als u twee-factor-authenticatie niet hebt ingeschakeld, stelt u de beveiligingscode voor iCloud-sleutelhanger opnieuw in of maakt u een nieuwe beveiligingscode.

Als u toegang hebt tot een van uw apparaten waarop iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld

Op een apparaat waarop iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, kunt u de beveiligingscode voor iCloud-sleutelhanger opnieuw instellen.

Op iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger:

1. Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd'. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd'.
  2. Tik op 'Wijzig beveiligingscode'.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Voer een nieuwe iCloud-beveiligingscode in.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Klik achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Opties'. In OS X Mavericks of lager klikt u achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Accountgegevens'.
  2. Klik op 'Wijzig beveiligingscode' om een nieuwe iCloud-beveiligingscode in te stellen.

Als u geen toegang hebt tot een van uw apparaten waarop iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld

Als u geen toegang hebt tot een van uw apparaten waarop iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld, kunt u de beveiligingscode niet opnieuw instellen. U kunt wel uw iCloud-sleutelhanger opnieuw instellen en een nieuwe iCloud-beveiligingscode maken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd'. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd'.
  2. Tik op 'Autoriseer met beveiligingscode'.
  3. Tik op 'Code vergeten' wanneer u wordt gevraagd de iCloud-beveiligingscode in te voeren.
  4. Tik op 'Stel sleutelhanger opnieuw in' om de sleutelhanger in de cloud te vervangen door de iCloud-sleutelhangeronderdelen op het apparaat.
  5. Tik op 'Stel opnieuw in' om dit te bevestigen. U wordt gevraagd een nieuwe iCloud-beveiligingscode aan te maken.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Sleutelhanger'.
  2. Klik op 'Vergeten' wanneer u wordt gevraagd uw iCloud-beveiligingscode in te voeren.
  3. Klik op 'Stel sleutelhanger opnieuw in' om de iCloud-sleutelhanger in de cloud te vervangen door de iCloud-sleutelhangeronderdelen op de Mac.
  4. Klik op 'Stel opnieuw in' om dit te bevestigen.
  5. Schakel Sleutelhanger weer in. U wordt gevraagd een nieuwe iCloud-beveiligingscode aan te maken.

Als u een waarschuwing ziet dat u de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist hebt ingevoerd

Als u uw iCloud-sleutelhangeronderdelen niet ziet

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw iCloud-sleutelhangergegevens niet kunt vinden:

• Hebt u hersteld vanaf een iCloud-reservekopie en merkte u daarna dat er iCloud-sleutelhangeronderdelen ontbraken? iCloud-sleutelhangeronderdelen maken geen onderdeel uit van iCloud-reservekopie omdat deze al in de cloud worden bewaard. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' en schakel iCloud-sleutelhanger in om uw iCloud-sleutelhangeronderdelen te vinden in iOS 10.3 of hoger. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' en schakelt u iCloud-sleutelhanger in.
  • Hebt u iCloud-sleutelhanger op al uw apparaten uitgeschakeld? In dat geval is uw iCloud-sleutelhanger uit de cloud verwijderd. Als u ervoor hebt gekozen om de sleutelhangeronderdelen te verwijderen van de apparaten toen u iCloud-sleutelhanger hebt uitgeschakeld, wordt de iCloud-sleutelhanger ook verwijderd van die apparaten. U moet iCloud-sleutelhanger configureren en opnieuw onderdelen toevoegen. (Als u iCloud-sleutelhanger op al uw apparaten uitschakelt en ervoor kiest uw iCloud-sleutelhanger plaatselijk op al uw apparaten te verwijderen, kan Apple uw iCloud-sleutelhanger niet herstellen.)
  • Hebt u op een Mac Sleutelhangertoegang gebruikt om uw sleutelhanger opnieuw in te stellen? In dat geval heeft macOS uw iCloud-sleutelhangeronderdelen verwijderd. Probeer iCloud-sleutelhanger nogmaals te configureren. Als u uw Mac-sleutelhanger opnieuw moet instellen, schakelt u iCloud-sleutelhanger tijdelijk uit in iCloud-voorkeuren voordat u uw macOS-sleutelhanger opnieuw instelt.

Als u wordt gevraagd om de iCloud-sleutelhanger te valideren, maar deze niet hebt ingesteld op uw iPhone

Als u een bericht krijgt met uw validatiecode voor iCloud-sleutelhanger maar u dit niet hebt ingesteld op uw apparaat, neemt u contact op met Apple Support voor assistentie.