Als u tijdens een upgrade van Windows de waarschuwing ‘Maak ruimte vrij op station C’ ziet

Wanneer u de upgrade vanaf een oudere versie van Windows uitvoert, kan het bericht ‘Maak ruimte vrij op station C’ verschijnen op een MacBook Air (11-inch, medio 2012) met een ingebouwde flashdrive van 64 GB.

Installeer een volledige versie van Windows in plaats van een upgradeversie te gebruiken. Upgradeversies kunnen niet worden geïnstalleerd omdat de ingebouwde flashdrive van 64 GB slechts 34 GB ruimte kan toewijzen aan een Windows-partitie. Dit is echter onvoldoende vrije ruimte voor een upgrade-installatie.

Deze stappen kunnen de huidige Windows-partitie op een Mac wissen. Zorg ervoor dat u een reservekopie van alle belangrijke gegevens op de Windows-partitie hebt voordat u deze stappen uitvoert.

Gebruik deze stappen om de huidige installatie van Windows te verwijderen en vervolgens een nieuwe volledige versie van Windows te installeren:

1. Maak een reservekopie van uw gegevens op de Windows-partitie.
  2. Start de Mac op vanaf OS X.
  3. Kies in de Finder het menu  Ga > Hulpprogramma’s.
  4. Open Boot Camp-assistent in het venster Hulpprogramma’s.
  5. Klik op Ga door en selecteer de optie ‘Verwijder Windows... of hoger’.
  6. Gebruik Boot Camp-assistent om een volledige versie van Windows te installeren nadat Boot Camp de Windows-partitie heeft verwijderd.
  7. Herstel de gegevens vanaf de reservekopie wanneer de installatie is voltooid.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.