Windows 8: de waarschuwing ‘Verwijder stuurprogramma voor uitbreidbare USB 3.0-hostcontroller’ bij de upgrade vanaf Windows 7

Wanneer u de upgrade van Microsoft Windows 7 naar Windows 8 uitvoert, kan een waarschuwing verschijnen waarin u wordt gevraagd het stuurprogramma voor de uitbreidbare USB 3.0-hostcontroller te verwijderen en waarin wordt gemeld dat het niet compatibel is met Windows 8.

Belangrijk: klik niet op ‘Verwijder’. Als dit besturingsbestand wordt verwijderd, reageren alle externe toetsenborden, muizen en trackpads die op een USB 3-poort zijn aangesloten, niet meer in Windows 8.

Voor OS X Mountain Lion v10.8.3 of hoger

1. Klik op de knop ‘Terug’.
  2. Annuleer de upgrade.
  3. Open Boot Camp-assistent in de map Hulpprogramma's (in de Finder kiest u Ga > Hulpprogramma's).
  4. Gebruik Boot Camp-assistent om de nieuwste Windows-ondersteuningssoftware van Apple te downloaden.
  5. Start de Mac opnieuw op en start op in Windows 7.
  6. Installeer de ondersteuningssoftware in Windows 7 en probeer de upgrade naar Windows 8 opnieuw uit te voeren.

Voor OS X Lion of ouder

1. Klik op de knop ‘Terug’.
  2. Annuleer de upgrade.
  3. Download hier de Windows-ondersteuningssoftware en installeer deze.

Meer informatie

Als u dit besturingsbestand verwijdert, worden het toetsenbord en trackpad niet uitgeschakeld op een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro. Externe USB-apparaten kunnen echter niet worden gebruikt als het besturingsbestand is verwijderd.

Als u al op ‘Verwijder’ hebt geklikt en uw externe toetsenbord, muis of trackpad reageren niet in Windows 8, moet u de Windows-partitie verwijderen met de Boot Camp-assistent en opnieuw beginnen. Als u een upgrade-installatie uitvoert, moet u Windows 7 installeren, de Boot Camp-ondersteuningssoftware installeren en vervolgens de upgrade naar Windows 8 uitvoeren.  Voor meer informatie over de installatie van Windows 8 raadpleegt u de Boot Camp Installatie en configuratiegids.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.