MacBook Pro (Retina, medio 2012): trackpad reageert mogelijk niet meer na installatie van MacBook Pro (Retina)-trackpad-update

Het trackpad van uw MacBook Pro (Retina, medio 2012) reageert mogelijk niet meer na de installatie van MacBook Pro (Retina)-trackpad-update. Dit kan gebeuren wanneer de update wordt onderbroken doordat de computer in de sluimerstand gaat.

Als u een externe muis of ander aanwijsapparaat hebt, sluit u het aan en installeert u de update opnieuw. Trek de stekker niet uit het stopcontact en laat de computer niet in de sluimerstand gaan tijdens de update.

Volg deze stappen als u geen externe muis of een ander aanwijsapparaat hebt:

1. Druk op Control-Fn-F7 (hiermee activeert u alle commando’s via het toetsenbord).
  2. Als u het programma Updater ziet op het scherm, gaat u naar stap 7. Als u het programma Updater niet op het scherm ziet, gaat u naar stap 3.
  3. Druk op Command-Tab om naar de Finder te gaan.
  4. Druk op Command-Shift-U om de map Hulpprogramma’s te openen.
  5. Gebruik de pijltoetsen om naar ‘MacBook Pro-trackpad-update’ te gaan zodat deze optie wordt gemarkeerd.
  6. Druk op Command-O om het programma te starten.
  7. Het woord ‘Update’ is gemarkeerd in blauw. Als dit niet het geval is, drukt u op de Tab-toets om het te markeren.
  8. Druk op de spatiebalk om de update te starten.
  9. Druk op Return om te bevestigen dat u OK wilt kiezen.
  10. Voer uw beheerderswachtwoord in en druk op Return.
  11. Wacht totdat de update is geïnstalleerd. Trek de stekker van de computer niet uit, laat deze niet in de sluimerstand gaan en onderbreek de update niet.
  12. Wanneer de update is voltooid, verschijnt het woord ‘Bijgewerkt’ met een groen vinkje in het voortgangsvenster. Nu zou het trackpad moeten werken.