Problemen met Terug naar mijn Mac-statusberichten in iCloud-voorkeuren oplossen

Wanneer u Terug naar mijn Mac in de iCloud-voorkeuren inschakelt, ziet u mogelijk één van de volgende berichten.

U moet er eerst en vooral voor zorgen dat beide Macs die u met elkaar wil verbinden OS X Lion v10.7.5 of hoger gebruiken. Als de informatie in dit artikel u niet helpt bij het oplossen van het probleem, raadpleegt u de algemene stappen voor het oplossen van problemen met Terug naar mijn Mac.

‘Terug naar mijn Mac... Geen netwerk.’

De computer heeft geen internetverbinding.

• Klik op de knop Diagnostische netwerkinfo in het bericht en volg de instructies op het scherm om het probleem met de verbinding op te lossen.
  • Controleer of de service van de internetaanbieder is onderbroken als u nog geen internetverbinding kunt maken.

‘‘Terug naar mijn Mac’ werkt niet goed, omdat de server niet reageert.’

De computer kan geen verbinding maken met de iCloud-voorziening.

• Maak de selectie van Terug naar mijn Mac in de iCloud-voorkeuren ongedaan, wacht 15 seconden en selecteer de optie opnieuw om Terug naar mijn Mac opnieuw in te schakelen.
  • Controleer op de pagina Systeemstatus of er geen problemen met Terug naar mijn Mac zijn.
  • Controleer of de service van de internetaanbieder is onderbroken.
  • Zorg ervoor dat de door Terug naar mijn Mac gebruikte TCP- of UDP-poorten in de firewall zijn geopend. Neem contact op met de internetaanbieder om na te gaan of deze poorten zijn geopend. Als u gebruik maakt van een bedrijfsnetwerk of het netwerk van een andere onderneming waarbij de internetverbinding door iemand anders wordt beheerd, neemt u contact op met de netwerkbeheerder om te verzekeren dat deze poorten niet worden geblokkeerd.

‘‘Terug naar mijn Mac’ kan traag zijn, omdat het NAT-poortkoppelingsprotocol (NAT-PMP) of Universal Plug and Play (UPnP) is uitgeschakeld op uw router.’

Het protocol NAT-PMP of UPnP is uitgeschakeld op de router of wordt niet ondersteund door de router.

• Als u een AirPort-basisstation gebruikt, gebruikt u AirPort-configuratieprogramma om NAT-opties voor het basisstation in te stellen.
  • Als u geen Apple-router gebruikt, raadpleegt u de bij de router meegeleverde instructies om te weten of NAT-PMP of UPnP wordt ondersteund en hoe u deze protocollen inschakelt. Sommige routers die de compatibiliteit met UPnP vermelden, vereisen mogelijk een firmware-update van de fabrikant.
  • Als u geen toegang hebt tot de router, neemt u contact op met de netwerkbeheerder voor hulp.

‘‘Terug naar mijn Mac’ kan traag zijn, omdat het NAT-poortkoppelingsprotocol (NAT-PMP) is uitgeschakeld op uw basisstation.’

NAT-PMP is uitgeschakeld op het AirPort-basisstation. Klik op de knop Activeer NAT-poortkoppeling in het bericht en gebruik AirPort-configuratieprogramma om NAT-opties voor het basisstation in te stellen.

‘‘Terug naar mijn Mac’ kan traag zijn, omdat meer dan een apparaat in uw netwerk netwerkvoorzieningen verschaft.’

De computer maakt deel uit van een meerdere NAT-netwerk. Dit betekent dat minstens één router (al dan niet draadloos) verbonden is met een andere router en elke router NAT (Network Address Translation) biedt. Volg de instructies voor het oplossen van problemen bij een configuratie met meerdere NAT’s.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.