Als een macOS-gebruikersaccount weer verschijnt nadat u deze hebt verwijderd

Bekijk wat u kunt doen als u een gebruikersaccount in macOS hebt verwijderd en deze weer verschijnt.

Als u een gebruikersaccount verwijdert in macOS en deze verschijnt weer wanneer u het venster 'Gebruikers en groepen' in Systeemvoorkeuren opent, kunt u Adreslijsthulpprogramma gebruiken om de account te verwijderen.

Gebruik Adreslijsthulpprogramma niet om de enige beheerdersaccount op de Mac of een account die is ingelogd te verwijderen. In deze gevallen maakt u ofwel een andere beheerdersaccount aan of logt u de gebruiker uit. Vervolgens verwijdert u de account in het venster 'Gebruikers en groepen' in Systeemvoorkeuren.

1. Log in met de gebruikersaccount die u wilt behouden.
  2. Druk op Command-spatiebalk om Spotlight te openen. Typ 'Adreshulpprogramma' en druk op Return, of klik dubbel op 'Adreslijsthulpprogramma' in de Spotlight-resultaten.
  3. Als het hangslotsymbool links onder in het venster is vergrendeld, klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van een beheerder in.
  4. Klik op 'Adreslijsteditor' in de knoppenbalk van het venster 'Adreslijsthulpprogramma'.
  5. Selecteer 'Gebruikers' in het venstermenu ‘Weergave’ (dit is al geselecteerd als de gebruiker nooit eerder Adreslijsteditor heeft gebruikt).
  6. Kies in de lijst links in het venster 'Adreslijsthulpprogramma' de gebruiker die u wilt verwijderen. U kunt het zoekveld boven de lijst gebruiken om een gebruiker in de lijst te vinden. De door u geselecteerde naam moet identiek zijn aan de weergegeven naam in het venster 'Gebruikers en groepen' in Systeemvoorkeuren.
    De Adreslijsthulpprogramma-app toont de geselecteerde naam van een gebruiker.
  7. Klik op de knop 'Verwijder' in de linkeronderhoek van het venster 'Adreslijsthulpprogramma'.
  8. Controleer of de geselecteerde gebruiker de te verwijderen gebruiker is en klik vervolgens op de knop 'Verwijder'.

Nadat u de gebruikersaccount hebt verwijderd, kunt u de bijbehorende map verwijderen:

1. Kies hiervoor in de menubalk 'Ga' > 'Ga naar map', typ /Users en druk op Return.
  2. Sleep de map voor de account die u net hebt verwijderd naar de prullenmand.
  3. Kies 'Finder' > en leeg de prullenmand om de map en de inhoud ervan te verwijderen.

Meer informatie

Lees hoe u uw Mac instelt om automatisch in te loggen bij het opstarten en wat u moet doen als automatisch inloggen niet beschikbaar is voor een account.