Als het inlogvenster onverwacht op de Mac wordt weergegeven

De Mac kan automatisch uitloggen op de gebruikersaccount wanneer de computer inactief is. Dit hangt af van de configuratie van de Mac.

U kunt de Mac instellen om automatisch uit te loggen op de gebruikersaccount wanneer de Mac gedurende een bepaalde periode niet wordt aangeraakt. U kunt deze functie in- of uitschakelen in het paneel Beveiliging en privacy van Systeemvoorkeuren.

Volg deze stappen als u niet automatisch wilt worden uitgelogd:

1. Kies Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.
  2. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op ‘Beveiliging en privacy’.
  3. Als het hangslotsymbool links onder in het venster is vergrendeld, klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van een beheerder in.
  4. Klik op het tabblad ‘Algemeen’.
  5. Klik op de knop ‘Geavanceerd’.
  6. Maak de selectie van de optie ‘Log uit na inactieve periode van __ minuten’ ongedaan.