VoiceOver op een Mac zonder beeldscherm gebruiken

Voor het beste resultaat sluit u een beeldscherm of een EDID-adapter aan wanneer u VoiceOver op een Mac gebruikt.

Op een Mac zonder ingebouwd beeldscherm (zoals een Mac Mini of Mac Pro) moet u een extern beeldscherm aansluiten wanneer u VoiceOver gebruikt. Wanneer de ingebouwde schermlezer is uitgeschakeld, werken sommige programma’s mogelijk traag of reageren ze niet langer als er geen scherm is aangesloten.

Als u VoiceOver zonder een aangesloten beeldscherm moet gebruiken, kunt u een EDID-adapter op de HDMI-, DVI- of Mini DisplayPort-connector van de Mac aansluiten. EDID-adapters verschillen van videoadapters aangezien deze niet worden gebruikt om een tv of beeldscherm op een computer aan te sluiten. EDID-adapters sturen een signaal naar de videopoort zodat de Mac werkt alsof er een beeldscherm is aangesloten.