Als u macOS niet kunt installeren op een Time Machine-reservekopieschijf

Als u macOS op een Time Machine-reservekopieschijf probeert te installeren, ziet u mogelijk het bericht 'Installatie niet mogelijk op een volume gebruikt door Time Machine voor reservekopieën'.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Het macOS-installatieprogramma weigert macOS te installeren op een Time Machine-reservekopieschijf. U doet er goed aan de opstartschijf en de reservekopieschijf gescheiden te houden voor het geval dat de opstartschijf onbruikbaar wordt.

Als u de Time Machine-reservekopieschijf niet langer wilt gebruiken voor reservekopieën, kunt u de gehele reservekopieschijf wissen of deze stappen volgen om alleen de reservekopieën op de schijf te wissen. Vervolgens kunt u macOS op de schijf installeren.

Met deze stappen worden de bestanden op de reservekopieschijf verwijderd. Als u die gegevens nodig hebt, installeert u macOS op een andere schijf of kopieert u uw reservekopiegegevens eerst naar een andere schijf.

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Time Machine'. Schakel Time Machine uit of hef de selectie 'Automatische reservekopieën' op.
  2. Zoek de map 'Backups.backupdb' op de Time Machine-reservekopieschijf. Deze map bevindt zich doorgaans op het bovenste niveau van de reservekopieschijf. U kunt deze map ook opzoeken met behulp van Spotlight.
  3. Verplaats de map 'Backups.backupdb' naar de prullenmand. Voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in als u hierom wordt gevraagd.
  4. Leeg de prullenmand om de map 'Backups.backupdb' te verwijderen.

Nu kunt u macOS op de schijf installeren. Wanneer u klaar bent om Time Machine opnieuw in te schakelen, zorgt u ervoor dat u een andere schijf hebt waarop u de reservekopieën kunt bewaren.