Als u macOS niet kunt installeren op een Time Machine-reservekopieschijf

Als u macOS op een Time Machine-reservekopieschijf probeert te installeren, ziet u mogelijk het bericht 'Installatie op een volume gebruikt door Time Machine voor reservekopieën lukt niet'.

Het macOS-installatieprogramma is ontworpen om te vermijden dat macOS op een Time Machine-reservekopieschijf wordt geïnstalleerd. U doet er goed aan de opstartschijf en de reservekopieschijf gescheiden te houden voor het geval dat de opstartschijf onbruikbaar wordt.

Als u de Time Machine-reservekopieschijf niet langer wilt gebruiken voor reservekopieën, kunt u de gehele reservekopieschijf wissen of deze stappen volgen om alleen de reservekopieën op de schijf te wissen. Vervolgens kunt u macOS op de schijf installeren.

Met deze stappen worden de bestanden op de reservekopieschijf verwijderd. Als u die gegevens nodig hebt, installeert u macOS op een andere schijf of kopieert u uw reservekopiegegevens eerst naar een andere schijf.

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op Time Machine. Schakel Time Machine uit of hef de selectie 'Automatische reservekopieën' op.
  2. Zoek de map Backups.backupdb op de Time Machine-reservekopieschijf. Deze map bevindt zich doorgaans op het bovenste niveau van de reservekopieschijf. U kunt Spotlight gebruiken om deze te vinden.
  3. Verplaats de map Backups.backupdb naar de prullenmand. Voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in indien u hierom wordt gevraagd.
  4. Leeg de prullenmand om de map Backups.backupdb te verwijderen.

Nu kunt u macOS op de schijf installeren. Wanneer u klaar bent om Time Machine opnieuw in te schakelen, zorgt u ervoor dat u een andere schijf hebt waarop u de reservekopieën kunt bewaren.