OS X Server: Microsoft Outlook-clients versturen mogelijk geen e-mail vanwege de instellingen van de spamfilter

Gebruikers van Microsoft Outlook maken mogelijk geen verbinding met een e-mailserver in OS X Server als de spamfilter op een bepaalde manier is geconfigureerd.

Gebruikers die Microsoft Outlook als e-mailclient gebruiken en die verbinding maken met een e-mailserver die wordt gehost op Mac OS X Server v10.6 of hoger, versturen mogelijk geen e-mail als de spamfilter op een bepaalde manier is geconfigureerd. Outlook-clients zien de volgende waarschuwing (of iets gelijkaardigs):

Kan het bericht niet verzenden omdat één van de geadresseerden door de server is geweigerd. Het geweigerde e-mailadres is ‘ontvanger@voorbeeld.com’ met onderwerp ‘voorbeeld’, account: ‘mail.voorbeeld.com’ , server ‘mail.voorbeeld.com’, protocol: SMTP, server response: ‘504 5.5.2 < hostname > : Helo command rejected: need fully qualified host name’, poort: 25, beveiligd (SSL): nee, serverfout: 504, foutnummer: 0x800CCC79.

Dit probleem treedt op wanneer de e-mailvoorziening van OS X Server (postfix) is geconfigureerd om een volledig gekwalificeerde hostnaam van SMTP-clients te vereisen. Deze instelling wordt ingeschakeld wanneer u het filteren van spam inschakelt in Mac OS X Server v10.6 of hoger.

Het vereisen van een volledig gekwalificeerde hostnaam kan afzonderlijk van andere instellingen voor het filteren van spam worden geconfigureerd door een configuratiebestand te bewerken. Elke wijziging aan een instelling van de beveiliging moet worden overwogen voordat u deze aanbrengt.

Zodra u de wijziging hebt overwogen, kunt u de volgende stappen uitvoeren om die door te voeren. Gebruik deze richtlijnen wanneer u een configuratiebestand bewerkt.

Voor OS X Server (Mountain Lion en hoger)

1. Zoek de instelling smtpd_helo_restrictions in /Bibliotheek/Server/Mail/Config/postfix/main.cf.

2. Verwijder ‘reject_non_fqdn_helo_hostname’ uit de lijst met instellingen.

3. Herstart de e-mailvoorziening.

Voor OS X Lion Server en Mac OS X Server v10.6.x

1. Zoek de instelling smtpd_helo_restrictions in /etc/postfix/main.cf.

2. Verwijder ‘reject_non_fqdn_helo_hostname’ uit de lijst met instellingen.

3. Herstart de e-mailvoorziening.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.