macOS en fabrikanten van Solid State-schijven geven verschillende schijfcapaciteiten aan

De capaciteit van de Solid State-schijf zoals aangegeven in de productomschrijving kan hoger zijn dan wordt aangegeven door macOS.

Het verschil tussen een Solid State-schijf voor opslag (SSD) en de oudere harde schijf (HDD) is dat een SSD geen bewegende onderdelen bevat. In plaats van een draaiende schijf gebruikt een SSD voor het opslaan van gegevens Solid State-geheugen. Wanneer Solid State-geheugen wordt gebruikt, wordt bufferruimte toegewezen om ervoor te zorgen dat alle geheugenlocaties gelijkmatig worden gebruikt. Hierdoor gaan SSD's langer mee.

Evenals bij HDD wordt er bij een SSD ruimte toegewezen voor administratieve functies zoals het behandelen van ongeldige locaties. U kunt dit verschil zien door te kijken naar de manier waarop uw computer de capaciteit van de opslagschijf samenvat, bijvoorbeeld onder 'Totale Capaciteit' in Schijfhulpprogramma.

De opslagschijf in uw Apple product maakt net als alle opslagschijven gebruik van een deel van de capaciteit voor het formatteren waardoor er minder capaciteit beschikbaar is voor programma's. Verder zorgen andere factoren, zoals vooraf geïnstalleerde systemen of andere software en media, voor een vermindering van de beschikbare schijfcapaciteit.

Raadpleeg Hoe macOS en iOS de opslagcapaciteit melden voor meer informatie over de verschillende manieren waarop fabrikanten van harde schijven enerzijds en macOS en iOS anderzijds de schijfcapaciteit berekenen.