Als invoerbronnen ontbreken of u bepaalde tekenweergaven niet kunt openen op de Mac

Als bepaalde invoerbronnen niet worden weergegeven in het voorkeurenpaneel 'Toetsenbord' of als u de weergave voor emoji, symbolen of tekens met accenten niet kunt openen, bieden deze stappen mogelijk hulp.

Volg de stappen in dit artikel als u een of meer van de volgende symptomen ziet:

• Wanneer u invoerbronnen toevoegt om te kunnen typen in een andere taal, ontbreken er talen in de lijst van invoerbronnen:
  • Het selectievak 'Toon toetsenbord- en emojiweergave in menubalk' in het voorkeurenpaneel 'Toetsenbord' blijft niet geselecteerd of het menu 'Toon emoji en symbolen'  wordt toch niet weergegeven in de menubalk of het Invoer-menu.
  • Tekenweergave wordt niet geopend wanneer u 'Wijzig' > 'Emoji en symbolen' kiest in de menubalk:
  • Tekens met accenten of andere speciale tekens worden niet weergegeven wanneer u een toets ingedrukt houdt waar dergelijke tekens onder zitten:
  • Als u de dicteerfunctie inschakelt, lijkt het toch alsof de functie uitgeschakeld is.

Stappen om deze problemen op te lossen

Bij deze stappen worden bepaalde systeembestanden van de Mac verwijderd, maar deze worden automatisch opnieuw aangemaakt wanneer dat nodig is.

1. Open het programma Terminal in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  2. Typ of plak dit commando in Terminal en druk op Return:
    sudo rm /System/Library/Caches/com.apple.IntlDataCache*

3. Typ uw beheerderswachtwoord wanneer u hierom wordt gevraagd en druk op Return.
  4. Typ of plak dit commando in Terminal en druk op Return:
    sudo rm /var/folders/*/*/*/com.apple.IntlDataCache*

5. Stop Terminal en start de Mac opnieuw op.