Als er naast uw items in iTunes een uitroepteken staat

Als iTunes uw muziek, films, tv-programma's, apps of beltonen niet kan vinden, kunt u zelf aangeven waar het mediabestand staat.

Normaal gesproken worden uw mediabestanden bewaard in de map 'iTunes media' op uw computer. Als een bestand niet wordt gevonden, wordt er in iTunes een uitroepteken  weergegeven naast het item.

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom een bestand of een map niet wordt gevonden in iTunes:

• De mediabestanden zijn verplaatst uit de map 'iTunes media' naar een andere locatie op de computer of naar een externe schijf.
  • De mediabestanden zijn per ongeluk van de computer verwijderd.
  • Het netwerk of de externe schijven waarop het materiaal wordt bewaard, zijn niet beschikbaar.

Het pad naar de mediabestanden corrigeren

Volg deze stappen om te zorgen dat er op de juiste locatie wordt gezocht naar de mediabestanden:

1. Selecteer in iTunes op de Mac of pc het nummer, het album, de video of het tv-programma waar een uitroepteken bij staat.
  2. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Wijzig' > 'Toon info'.
  3. Als er een bericht wordt weergegeven waarin u wordt gevraagd of u zelf naar het bestand wilt zoeken, klikt u op 'Zoek'.
    • Als u weet waar het bestand staat, gaat u ernaartoe en probeert u het materiaal af te spelen.
    • Als u niet weet waar het bestand staat, kunt u ernaar zoeken:
      Mac: druk op het toetsenbord op de Command-toets ⌘ en de spatiebalk en typ de naam van de film, de app, het nummer, het album of de artiest.
      Windows: druk op het toetsenbord op de Windows-toets en typ de naam van de film, de app, het nummer, het album of de artiest. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.
    • Als het bestand op een externe schijf of op een netwerkschijf staat, sluit u de externe schijf aan of maakt u verbinding met het netwerkvolume.
    • Als er items in de prullenmand (Mac) of prullenbak (Windows) staan, zet u deze terug op hun oude plek:
      Mac: Control-klik of klik rechts op het item en kies 'Zet terug'.
      Windows: klik met de rechtermuisknop op het item en kies 'Terugzetten'.
  4. Nadat u het bestand hebt teruggezet, gaat u weer naar 'Toon info' om het bestand op te zoeken, en navigeert u naar de juiste locatie.

Meer hulp bij het vinden van uw muziek

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.