OS X: als u iPhoto-afbeeldingen niet ziet in andere programma’s

Soms kunt u de foto’s of films die u in iPhoto bewaart niet zien vanaf andere programma’s, zoals iMovie of Mail.

Als u een van de volgende situaties ondervindt wanneer u de iPhoto-bibliotheek in een ander programma probeert te gebruiken, voert u de stappen in dit artikel uit om deze problemen op te lossen.

• De naam van één of meerdere iPhoto-albums verschijnt niet op het tabblad Foto’s in iTunes.
  • Foto’s of albums verschijnen niet op het paneel met foto’s van de Mediakiezer in programma’s zoals Mail of Safari.
  • Als u het paneel met foto’s in iDVD bekijkt, verschijnt het bericht ‘Start iPhoto om deze lijst te vullen’.
  • Wanneer u in het paneel Foto’s van iMovie foto’s selecteert, ontbreken één of meerdere foto’s of albums.
  • Foto’s of albums verschijnen niet in Configuratie of Opties in het paneel Bureaublad en schermbeveiliging van Systeemvoorkeuren.

Zorg ervoor dat de software up-to-date is

Gebruik Software-update om ervoor te zorgen dat OS X, iPhoto en de andere programma’s up-to-date zijn. Pas alle weergegeven updates toe. Open vervolgens iPhoto en de andere programma’s om te controleren of het probleem is opgelost.

Open iPhoto

Open iPhoto en verzeker u ervan dat de albums en foto’s in iPhoto verschijnen. Als de foto’s niet in iPhoto verschijnen, kunnen deze ook niet in andere programma’s verschijnen.

Wanneer iPhoto de bibliotheek niet vindt, wordt een nieuwe, lege bibliotheek aangemaakt. Als u de foto’s niet ziet, zorgt u ervoor dat iPhoto is ingesteld om een eerder aangemaakte iPhoto-bibliotheek met foto’s te gebruiken:

1. Houd de Option-toets ingedrukt wanneer u iPhoto opent. In iPhoto verschijnen alle iPhoto-bibliotheekbestanden die op de computer zijn gevonden.
  2. Selecteer een bibliotheek en klik op de knop Kies.

Als u de iPhoto-bibliotheek op een externe schijf bewaart en deze hier niet ziet, controleert u of de schijf is aangesloten en is ingeschakeld. Klik op de knop Andere bibliotheek om een bibliotheek handmatig te zoeken en te kiezen.

Als u de foto’s nog steeds niet ziet in iPhoto, gebruikt u Spotlight of de Finder om extra iPhoto-bibliotheekbestanden te zoeken. Controleer of u per ongeluk de iPhoto-bibliotheek hebt verplaatst naar een andere map, zoals de thuismap, de map Documenten of het bureaublad.

Controleer de iPhoto-bibliotheek

Zorg ervoor dat het pad naar de iPhoto-bibliotheek in de Finder geen ampersand (&) heeft. U hebt bijvoorbeeld de iPhoto-bibliotheek mogelijk verplaatst naar een map genaamd ‘foto’s & films’ of een schijf genaamd ‘Mac & Cheese’. In dit geval verwijdert u de ampersand in de naam van het volume of de map of verplaatst u de iPhoto-bibliotheek naar een andere map of schijf zonder ampersand in de naam.

Controleer of de namen van albums (inclusief slimme albums) in de iPhoto-bronlijst speciale tekens hebben. Een speciaal teken is een teken dat geen letter of cijfer is, zoals een ampersand. Andere speciale tekens zijn ^*$#(). Als er albums met speciale tekens zijn, verwijdert u deze tekens en controleert u of het probleem is opgelost.

Maak verwante bestanden opnieuw aan

iPhoto geeft aan andere programma’s door welke foto’s en films beschikbaar zijn door informatie in twee bestanden te bewaren.

Verwijder eerst het PLIST-bestand iApps. Dit bestand geeft aan andere programma’s door waar de iPhoto-bibliotheek en andere bestanden worden bewaard.

1. Klik in het Dock op het Finder-symbool.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en klik op het menu Ga.
  3. Kies in het menu Ga de optie Bibliotheek.
  4. Zoek de map Preferences (Voorkeuren) in het venster dat verschijnt.
  5. Zoek in de map Preferences (Voorkeuren) het bestand com.apple.iApps. Sleep dit bestand naar de prullenmand en start de computer opnieuw op.
  6. Open iPhoto en iTunes om dit bestand opnieuw aan te maken.
  7. Stop iPhoto en iTunes. Controleer nu of de iPhoto-afbeeldingen in de andere programma’s verschijnen.

Als de iPhoto-afbeeldingen nog steeds niet verschijnen in andere programma’s, verwijdert u het XML-bestand van de iPhoto-bibliotheek. Dit is een lijst in platte tekst met de onderdelen in de iPhoto-bibliotheek.

1. Stop alle geopende programma’s.
  2. Zoek de iPhoto-bibliotheek in de Finder (doorgaans in de map Afbeeldingen van de thuismap).
  3. Klik rechts of Control-klik op het symbool van iPhoto Library (iPhoto-bibliotheek) en selecteer Toon pakketinhoud in het contextuele menu.
  4. Zoek in het geopende venster het bestand AlbumData.xml.
  5. Sleep het bestand AlbumData.xml vanaf de map iPhoto Library naar het bureaublad.
  6. Open iPhoto.
  7. Kies in het menu Archief de optie Nieuw album. Hierdoor wordt iPhoto geforceerd bijgewerkt of wordt een XML-bestand van de iPhoto-bibliotheek aangemaakt.
  8. Stop iPhoto.

Controleer nu of de iPhoto-afbeeldingen in de andere programma’s verschijnen.

Controleer de iPhoto-trefwoorden

Af en toe kan een misvormd trefwoord verhinderen dat andere programma’s de iPhoto-bibliotheek zien. Als u de andere stappen in dit artikel al hebt uitgevoerd, probeert u de iPhoto-trefwoorden een nieuwe naam te geven.

1. Open iPhoto.
  2. Kies in het menu Venster de optie Beheer mijn trefwoorden.
  3. Klik op de knop Bewerk trefwoorden.
  4. Wijzig de naam van alle trefwoorden (voeg voor het gemak gewoon een 1 toe aan de bestaande naam van het trefwoord).
  5. Stop iPhoto.
  6. Open de iLife-programma’s om te controleren of u naar behoren in de iPhoto-bibliotheek kunt bladeren.

Sommige geïmporteerde foto’s hebben mogelijk al trefwoorden als onderdeel van EXIF-gegevens die door de camera zijn ingebed. iPhoto probeert deze trefwoorden toe te voegen aan de lijst met trefwoorden wanneer u de foto’s importeert. Als het trefwoord een ongewoon teken bevat of op een bepaalde manier is beschadigd, wordt het XML-bestand van de iPhoto-bibliotheek mogelijk onleesbaar. Wanneer dit gebeurt, is de lijst met foto’s in andere programma’s leeg. Dit probleem kan worden opgelost door de naam van de trefwoorden te wijzigen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.