Als een meervoudige NAT-configuratie problemen veroorzaakt met Terug naar mijn Mac

Hier vindt u hulp wanneer uw Mac geen verbinding krijgt of melding maakt van traagheid omdat 'meer dan een apparaat in je netwerk netwerkvoorzieningen verschaft'. Voor bedrijfsnetwerken neemt u contact op met de netwerkbeheerder. Voor andere netwerken kunt u dit artikel gebruiken.

Als u een van deze problemen met Terug naar mijn Mac tegenkomt, ligt de oorzaak mogelijk bij uw routerinstellingen:

• De Mac waarmee u verbinding probeert te maken, verschijnt wel in de navigatiekolom van de Finder, maar u kunt er geen verbinding mee maken.
  • De Mac verschijnt helemaal niet in de navigatiekolom.
  • U krijgt mogelijk een waarschuwingsbericht dat Terug naar mijn Mac traag kan zijn, omdat meer dan een apparaat in uw netwerk netwerkvoorzieningen verschaft. Hulp bij waarschuwingsberichten.

Volg deze stappen voor hulp

1. Open Netwerkhulpprogramma. Dit doet u als volgt:
    • OS X Mavericks of nieuwer: ga naar /Systeem/Bibliotheek/CoreServices/Applications. Of klik op vergrootglas om Spotlight te openen en typ 'Netwerkhulpprogramma'.
    • OS X Mountain Lion of ouder: kies in de menubalk 'Ga' > 'Hulpprogramma's' en dubbelklik vervolgens op 'Netwerkhulpprogramma'.
  2. Typ 'icloud.com' in het tabblad 'Traceroute' en klik op 'Traceroute'.
  3. Zoek in de resultaten naar de regel die begint met het cijfer '2'. Als u op die regel een IP-adres ziet uit een van de onderstaande reeksen, heeft uw netwerk een meervoudige NAT-configuratie*. U volgt dan de stappen in dit artikel:
  4. Zorg ervoor dat u OS X Lion v10.7.5 of nieuwer hebt.
  5. Als het probleem niet is opgelost na een software-update, moet u NAT* uitschakelen op een netwerkapparaat. Dit doet u als volgt:
    • Als u een router gebruikt die niet door Apple is gemaakt, of als u een modem als router gebruikt, raadpleegt u de handleiding bij het apparaat om te zien hoe u NAT uitschakelt.
    • Als u een AirPort-basisstation gebruikt, volgt u deze stappen om NAT uit te schakelen:
      1. Kies 'Ga' > 'Hulpprogramma's' in de menubalk en open vervolgens AirPort-configuratieprogramma.
      2. Selecteer het basisstation en klik in het venstermenu op 'Wijzig'.
      3. Klik op het tabblad 'Netwerk' en selecteer in het menu 'Routermodus' de optie 'Uitgeschakeld (brugmodus)'.
      4. Klik op 'Werk bij' om het basisstation opnieuw op te starten.
      5. Nadat het basisstation opnieuw is gestart, controleert u of uw internetverbinding in orde is.

Hebt u meer hulp nodig? Neem contact op met Apple Support of zoek naar hulp bij andere problemen met Terug naar mijn Mac.

* Soms bieden aangesloten routers te veel lagen van Network Address Translation (NAT). Dit leidt tot een meervoudige NAT-configuratie, die problemen veroorzaakt voor Terug naar mijn Mac. Mogelijk past bijvoorbeeld uw kabelmodem NAT toe. Als u vervolgens een AirPort-basisstation op de modem aansluit, kan dat basisstation op zijn beurt ook NAT gaan toepassen.