Als na de upgrade naar OS X Yosemite of El Capitan opties voor het delen of Markering ontbreken

In het Deel-menu ontbreken er mogelijk een of meer opties (zoals E-mail deze pagina, AirDrop of Facebook) of de functie Markering.

Volg deze stappen als het probleem onmiddellijk na de upgrade naar Yosemite of El Capitan is opgetreden.

1. Open de app Terminal in de map Hulpprogramma’s in de map Programma’s.
  2. Typ dit commando in Terminal:
    /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -seed

3. Druk op Return en wacht totdat de Terminal-prompt (die eindigt op $) opnieuw verschijnt. Dit kan enkele minuten duren.
  4. Stop Terminal.

U ziet nu de verwachte opties voor delen   en de functie Markering. Als dit niet het geval is, gaat u naar het menu Apple > Systeemvoorkeuren, klikt u op Extensies en zorgt u ervoor dat de functie Markering en de opties voor delen zijn ingeschakeld in de menu-onderdelen Taken en Deel-menu.

Als een andere gebruikersaccount op de Mac hetzelfde probleem heeft, logt u in bij die account en herhaalt u deze stappen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.