Foto’s versturen via e-mail in iPhoto lukt niet

Lees hier wat u moet doen als u in iPhoto problemen ondervindt bij het versturen van foto’s via e-mail.

Wanneer u rechtstreeks in iPhoto foto’s via e-mail probeert te versturen, ziet u mogelijk het bericht ‘De e-mailserver herkent de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord niet’ of ‘De server reageert niet’. iPhoto blijft mogelijk het scherm ‘verzenden’ weergeven totdat u de e-mail annuleert.

De e-mailinstellingen wijzigen

• U kunt iPhoto wellicht handmatig configureren met de instellingen van uw e-mailaanbieder door in het scherm voor de configuratie van de account Overige te selecteren. Probeer dit in plaats van de accountinstelling te selecteren specifiek voor uw e-mailaanbieder.
  • Bepaalde e-mailaanbieders staan toe dat u de toegang tot programma’s zoals iPhoto via de accountinstellingen inschakelt. Controleer uw accountinstellingen of neem contact op met de e-mailaanbieder om er zeker van te zijn dat e-mails mogen worden verstuurd via iPhoto.
  • Als u in de e-mailinstellingen de twee-staps-verificatie (soms ook identiteitscontrole met twee factoren genoemd) hebt ingeschakeld als extra beveiligingsmaatregel, moet u wellicht een app-specifiek wachtwoord aanmaken om e-mails te kunnen versturen via iPhoto. Neem voor informatie contact op met de e-mailaanbieder.

Mail gebruiken

Als na het aanpassen van de instellingen het probleem aanhoudt, controleert u of de instellingen van de account in Mail overeenkomen met de instellingen in Mail-instellingen opzoeken.

U kunt ook iPhoto, het standaardprogramma voor het versturen van foto’s via e-mail, veranderen naar het programma Mail:

1. Open iPhoto.
  2. Kies iPhoto > Voorkeuren.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen.
  4. Kies in het venstermenu ‘E-mail foto’s via’ de optie Mail.