iCloud Drive-bestanden openen op je iPhone en andere apparaten

Gebruik iCloud Drive om bestandsversies op alle apparaten te beheren, bekijken, wijzigen en bij te werken.

iCloud Drive gebruiken op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc

iCloud Drive configureren om bestanden up-to-date te houden op alle apparaten.

Op een iPhone, iPad en iPod touch met iOS 11 of hoger, kun je je bestanden openen in de Bestanden-app wanneer je iCloud Drive hebt geconfigureerd. Met de Bestanden-app kun je eenvoudig documenten delen, in realtime samenwerken aan je Pages-, Numbers- en Keynote-projecten en alle materialen beheren die je in iCloud Drive bewaart.

Als je de Bestanden-app niet op je apparaat hebt staan, werk je bij naar iOS 11 of nieuwer. Als je iOS 9 of iOS 10 gebruikt, kun je de iCloud Drive-app gebruiken.

Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden automatisch bewaren in iCloud Drive

Je kunt de instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch bijwerken zodat je documenten automatisch worden bewaard op iCloud Drive, 'Op mijn [apparaat]' of een cloudservice van een derde partij.

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Kies om de instellingen voor Pages, Numbers of Keynote bij te werken.
  3. Tik op 'Documentenopslag'.
  4. Kies waar je je documenten automatisch wilt bewaren.

Als je iCloud Drive kiest, worden wijzigingen die je aanbrengt in Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden op een Mac automatisch bewaard in iCloud Drive.

Bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' toevoegen aan iCloud Drive

Als je bestanden op je Mac op andere apparaten wilt openen, kun je de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' toevoegen aan iCloud Drive.

iCloud Drive-bestanden offline beheren

Als je offline bent en documenten in iCloud Drive wilt openen, wijzigen en bewerken, volg je eerst deze stappen.

Bestanden openen wanneer je offline bent

Je kunt je bestanden offline openen door de Bestanden-app te openen op een iPhone, iPad of iPod touch en deze stappen te volgen.

Als je lokaal bewaarde versies van je bestanden wijzigt wanneer je offline bent, worden de wijzigingen niet weergegeven in iCloud Drive. Upload de bijgewerkte versies van de bestanden naar iCloud Drive wanneer je weer online bent.

Bestanden uploaden naar iCloud Drive om offline aangebrachte wijzigingen te bewaren

Je kunt bestanden uploaden naar iCloud Drive vanaf een Mac of pc door een van de volgende dingen te doen:

• Sleep bestanden van je bureaublad of een mapvenster op je computer naar het iCloud Drive-venster. Je kunt de bestanden ook naar een mapsymbool in het iCloud Drive-venster slepen. Als je ze naar een mapsymbool sleept, wordt het symbool gemarkeerd om te bevestigen dat het item dat je versleept naar de map wordt verplaatst.
  • Klik op de iCloud Drive-uploadknop  in de iCloud Drive-knoppenbalk. Selecteer de bestanden die je wilt uploaden en klik op 'Kies'.

Als je niet genoeg ruimte in iCloud hebt voor de upload, upgrade je je iCloud-opslag of beheer je je iCloud-opslag om ruimte vrij te maken.

Wanneer wijzigingen aan je bestanden worden geüpload naar iCloud

Hoelang het duurt voordat de wijzigingen naar iCloud worden geüpload, hangt af van de app die je gebruikt. Pages, Numbers en Keynote uploaden regelmatig bestanden naar iCloud, zodat er geen wijzigingen verloren gaan. Andere apps uploaden bestanden naar iCloud pas wanneer je ze in de map 'iCloud Drive' bewaart. Ga naar 'Finder' > 'iCloud Drive' om de bewaarde bestanden op een Mac te zien. Op je iPhone, iPad of iPod touch ga je naar de Bestanden-app. Ga op een pc met iCloud voor Windows naar 'Verkenner' > 'iCloud Drive'.

Als je de laatste wijzigingen nog steeds niet ziet of een symbool voor 'wijziging in uitvoering' of het symbool van iCloud  in het systeemvak ziet, probeer je een nieuw document in de map 'iCloud Drive' te bewaren. Controleer vervolgens of de wijzigingen in de map iCloud Drive verschijnen.

Ontbrekende bestanden vinden

Wanneer je iCloud Drive inschakelt, worden alle documenten die je al in iCloud bewaart, automatisch verplaatst naar iCloud Drive. Je kunt je bestanden zien op iCloud.com, in de Bestanden-app op iOS 11 en hoger, in de Pages-, Numbers- en Keynote-apps, of in de iCloud Drive-app op iOS 10 en iOS 9.

Als je je bestanden niet ziet op een van deze locaties, configureer je iCloud Drive op al je apparaten.

Als je toegang tot een bestand nodig hebt dat je in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kun je het terughalen via de map 'Recent verwijderd' in de Bestanden-app of op iCloud.com.

Als de bestanden niet worden bijgewerkt op iCloud Drive

Controleer eerst het volgende:

Als je deze stappen hebt geprobeerd en je bestanden nog steeds niet kunnen worden geüpload naar iCloud, blijf je ingelogd bij iCloud en bewaar je je bijgewerkte bestanden in een andere map op je Mac of pc. Neem contact op met Apple Support voor meer hulp.

Omgaan met het bericht 'Los conflict op'

Als het bericht 'Los conflict op' verschijnt wanneer je een bestand opent, kies je de versie van het document dat je wilt bewaren. Kies vervolgens 'Bewaar' om het bestand bij te werken in iCloud. Dit bericht betekent dat het bestand op een ander apparaat of op iCloud.com is bijgewerkt sinds je voor het laatst hebt ingelogd bij iCloud.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.