Krijg hulp bij iCloud Drive

iCloud Drive houdt al uw bestanden op al uw apparaten up-to-date. Lees hoe u documenten kunt vinden en wijzigen, bestanden kunt openen en bewaren en hoe u optimaal gebruikmaakt van iCloud Drive.

Hoe kan ik mijn bestanden zien op een iPhone, iPad en iPod touch?

Op uw iPhone, iPad en iPod touch met iOS 11 en hoger hebt u toegang tot uw iCloud Drive-bestanden met de Bestanden-app. Met de Bestanden-app kunt u eenvoudig uw documenten delen met iemand anders, in realtime samenwerken aan uw Pages-, Numbers- en Keynote-projecten en alle materialen beheren die u in iCloud Drive bewaart.

Als u de Bestanden-app niet op uw apparaat hebt staan, werkt u bij naar iOS 11 of nieuwer. Als u iOS 9 of iOS 10 gebruikt, kunt u de iCloud Drive-app gebruiken.

Wat als ik niet al mijn bestanden zie?

Wanneer u iCloud Drive inschakelt, worden alle documenten die u al in iCloud bewaart, automatisch verplaatst naar iCloud Drive. U kunt uw bestanden zien op iCloud.com, in de Bestanden-app op iOS 11 en hoger, in de Pages-, Numbers- en Keynote-apps, of in de iCloud Drive-app op iOS 10 en iOS 9.

Als u uw bestanden niet ziet op een van deze locaties, controleert u of u iCloud Drive hebt geconfigureerd op al uw apparaten. Als u de bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' van uw Mac niet terugziet op iCloud.com, gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en klikt u op 'Opties' naast 'iCloud Drive' om te controleren of deze optie wel is ingeschakeld.

Als u een bestand moet hebben dat u in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kunt u het terughalen via de map 'Recent verwijderd' in de Bestanden-app of op iCloud.com. Na 30 dagen worden de bestanden in de map 'Recent verwijderd' gewist.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Bestanden-app op de iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Ga naar 'Locaties' > 'Recent verwijderd'.
  3. Selecteer het bestand dat u wilt behouden.
  4. Tik op 'Zet terug'.

Op iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com vanaf uw Mac of pc.
  2. Ga naar iCloud Drive en klik op 'Recent verwijderd' rechtsonder in de hoek.
  3. Selecteer het bestand dat u wilt behouden.
  4. Tik op 'Zet terug'.

Op een Mac

1. Ga naar de prullenmand.
  2. Selecteer het bestand dat u wilt behouden.
  3. Control-klik en kies 'Zet terug'. Of u kunt het bestand terugslepen naar uw bureaublad of iCloud Drive.

Wat moet ik doen als mijn bestanden niet worden bijgewerkt naar iCloud?

Controleer eerst het volgende:

Als u deze stappen hebt geprobeerd en uw bestanden nog steeds niet kunnen worden geüpload naar iCloud, blijft u ingelogd bij iCloud en bewaart u uw bijgewerkte bestanden in een andere map op uw Mac of pc. Neem contact op met Apple Support voor meer hulp.

Kan ik Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden op mijn pc bijwerken?

Wanneer u deze bestanden opent, wordt iCloud.com in de browser geopend. U kunt inloggen en de Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden bewerken.

Ik ben nu een document aan het wijzigen. Wanneer worden mijn wijzigingen geüpload naar iCloud?

Wanneer u de wijzigingen ziet, hangt af van de app die u gebruikt. Pages, Numbers en Keynote uploaden regelmatig bestanden naar iCloud zodat geen wijzigingen verloren gaan. Andere apps uploaden bestanden naar iCloud pas wanneer u ze in de map 'iCloud Drive' bewaart. Ga naar 'Finder' > 'iCloud Drive' om de bewaarde bestanden op een Mac te zien. Op uw iPhone, iPad of iPod touch gaat u naar de Bestanden-app. Ga op een pc met iCloud voor Windows naar 'Verkenner' > 'iCloud Drive'.

Als u de laatste wijzigingen nog steeds niet ziet of een symbool voor 'wijziging in uitvoering' of het symbool van iCloud Drive in het systeemvak ziet, probeert u een nieuw document in de map iCloud Drive te bewaren. Controleer vervolgens of de wijzigingen in de map iCloud Drive verschijnen.

Hoe bewaar ik mijn documenten automatisch in iCloud Drive?

U kunt de instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerken zodat uw documenten automatisch worden bewaard op iCloud Drive, 'Op mijn [apparaat]' of een cloudservice van een derde partij.

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Kies om de instellingen voor Pages, Numbers of Keynote bij te werken.
  3. Tik op 'Documentenopslag'.
  4. Kies waar u uw documenten automatisch wilt bewaren.

Wat moet ik doen als ik het bericht 'Los conflict op' zie wanneer ik een bestand open?

Kies de versie van het te bewaren document en klik op 'Behoud' om het in iCloud bij te werken. Dit bericht betekent dat het bestand op een ander apparaat of op iCloud.com is bijgewerkt sinds u voor het laatst hebt ingelogd bij iCloud.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.