Welke soorten materiaal kan ik delen met mijn gezin via 'Delen van aankopen'?

'Delen van aankopen' is een functie van 'Delen met gezin' waarbij gezinsleden nummers, albums, films, tv-programma's, boeken en apps die daarvoor in aanmerking komen, kunnen delen met alle andere leden van de gezinsgroep.

Wat u kunt delen

Het meeste materiaal dat u met uw Apple ID hebt gekocht, kunt u delen. U kunt het volgende delen:

• Muziek, films en tv-programma's uit de iTunes Store
  • Boeken uit de Book Store in Apple Books
  • De meeste apps uit de App Store

'Delen van aankopen' omvat geen abonnementen. Als u echter 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u een Apple Music-gezinsabonnement, een iCloud-opslagabonnement en Apple News+-abonnement delen met gezinsleden.

De beschikbaarheid van de App Store en iTunes Store-materiaal varieert per land of regio.

Voor het delen van apps hebt u iOS 8 (of hoger) of OS X Yosemite (of hoger) nodig. Als u optimaal wilt genieten van 'Delen met gezin', kunt u het beste uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerken naar iOS 11 of hoger en uw Mac bijwerken naar macOS High Sierra of hoger.

Wat u niet kunt delen

• Individuele Apple Music-abonnementen, Apple Music-studentenabonnementen en andere abonnementen.
  • In-app aankopen.
  • Items die niet langer verkrijgbaar zijn in de App Store en de iTunes Store.
  • Items die door uzelf of een ander gezinslid zijn verborgen. Lees meer over verborgen aankopen.
  • Sommige apps uit de App Store. Kijk of een app kan worden gedeeld.

Op een Apple TV hebt u geen toegang tot gedeelde muziek.

Controleren of materiaal kan worden gedeeld op een iPhone, iPad of iPod touch

Alle apps controleren:

1. Open de App Store op de iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Zoek de app die u wilt delen.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel 'Ondersteunt'.
  4. Als de app kan worden gedeeld, ziet u hier 'Delen met gezin' staan.

Controleren of materiaal kan worden gedeeld op een Mac

Alle apps controleren:

1. Open de App Store op een Mac.
  2. Zoek de app die u wilt delen.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel 'Ondersteunt'. Als de app met uw gezin kan worden gedeeld, ziet u hier 'Delen met gezin' staan.

Meer informatie

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud, de App Store en de iTunes Store ingelogd moet zijn. Via 'Delen met gezin' kunnen tot zes gezinsleden op eenvoudige wijze aankopen uit iTunes, Apple Books en de App Store, een Apple Music-gezinsabonnement en een iCloud-opslagabonnement met elkaar delen. Uw gezin kan ook foto's, agenda's en herinneringen delen. U kunt zelfs elkaars zoekgeraakte apparaten opsporen.

Muziek, films, tv-programma's en boeken kunnen worden gedownload op maximaal tien apparaten per account (waaronder maximaal vijf computers). iOS 8 en hoger en OS X Yosemite en hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om lid te worden van een gezinsgroep. Wij raden u echter aan om bij te werken naar iOS 11 en macOS High Sierra of hoger. Niet alles kan met andere gezinsleden worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

Als een van de gezinsleden het materiaal heeft ontvangen via een Apple ID voor studenten, ziet u het niet in de gedeelde aankopen. Hiertoe behoren apps en ander materiaal die via de school zijn verkregen.