Welke soorten materiaal kan ik delen met mijn gezin via 'Aankopen delen'?

'Aankopen delen' is een functie van 'Delen met gezin' waarbij gezinsleden nummers, albums, films, tv-programma's, boeken en apps die daarvoor in aanmerking komen, kunnen delen met alle andere leden van de gezinsgroep.

Wat u kunt delen

Het meeste materiaal dat u met uw Apple ID hebt gekocht, kunt u delen. U kunt het volgende delen:

• Muziek, films en tv-programma's uit de iTunes Store
  • Boeken uit de iBooks Store
  • De meeste apps uit de App Store

De beschikbaarheid van iTunes-materiaal varieert per land of regio.

Voor het delen van apps hebt u iOS 8 (of hoger) of OS X Yosemite (of hoger) nodig. Als u optimaal wilt genieten van 'Delen met gezin', kunt u het beste uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerken naar iOS 11 of hoger en uw Mac bijwerken naar macOS High Sierra of hoger.

Wat u niet kunt delen

• Nummers toegevoegd aan iTunes Match die niet zijn gekocht in de iTunes Store
  • Individuele abonnementen of studentenabonnementen op Apple Music en andere abonnementen, zoals op tijdschriften en kranten
  • In-app aankopen
  • Items die niet langer verkrijgbaar zijn in de iTunes Store
  • Items die door uzelf of een ander gezinslid zijn verborgen. Lees meer over verborgen aankopen.
  • Sommige apps uit de App Store. Kijk of een app kan worden gedeeld.

Op een Apple TV hebt u geen toegang tot gedeelde muziek.

App Store

Alle apps controleren:

1. Open de App Store op de iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Zoek de app die u wilt delen.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel 'Ondersteunt'.
  4. Als de app kan worden gedeeld, ziet u hier 'Delen met gezin' staan.

Eerder aangeschafte apps controleren:

1. Open de App Store op de iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik op 'Updates' > 'Aankopen' > 'Mijn aankopen'.
  3. Als u een app niet kunt delen, ziet u 'Niet deelbaar' naast de naam ervan.

Mac App Store

Alle apps controleren:

1. Open de Mac App Store.
  2. Zoek de app die u wilt delen. Zoek in de navigatiekolom aan de rechterkant 'Delen met gezin' onder 'Informatie'.
  3. Als u de app kunt delen, ziet u 'Ja' rechts van 'Delen met gezin'.

Eerder aangeschafte apps controleren:

1. Open de Mac App Store.
  2. Klik op 'Aankopen'.
  3. Log in met uw Apple ID en wachtwoord als u hierom wordt gevraagd.
  4. Als u een app niet kunt delen, ziet u 'Niet deelbaar' naast de naam ervan.

Meer informatie

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes ingelogd moet zijn. Via 'Delen met gezin' kunnen tot zes gezinsleden op eenvoudige wijze aankopen uit de iTunes Store, iBooks Store en App Store, een Apple Music-gezinsabonnement en een iCloud-opslagabonnement met elkaar delen. Uw gezin kan ook foto's, agenda's en herinneringen delen. U kunt zelfs elkaars zoekgeraakte apparaten opsporen.

Muziek, films, tv-programma's en boeken kunnen worden gedownload op maximaal 10 apparaten per account (waaronder maximaal 5 computers). iOS 8 en hoger en OS X Yosemite en hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om lid te worden van een gezinsgroep. Wij raden u echter aan om bij te werken naar iOS 11 en macOS High Sierra of hoger. Niet alles kan met andere gezinsleden worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

Als een van de gezinsleden het materiaal heeft ontvangen via een Apple ID voor studenten, ziet u het niet in de gedeelde aankopen. Hiertoe behoren apps en ander materiaal die via de school zijn verkregen.