Systeeminformatie op de Mac

De app Systeeminformatie geeft een overzicht met informatie over de hardware, de software en het netwerk van uw Mac.

Systeeminformatie geeft gedetailleerde specificaties en andere informatie over de hardware en software van uw Mac, inclusief informatie over uw netwerk en externe apparaten. In sommige versies van OS X heet deze app 'Systeemprofiel'.

Kies het Apple-menu () > 'Over deze Mac' om een overzicht te krijgen van uw Mac, inclusief de modelaanduiding, de processor, het geheugen, het serienummer en de macOS-versie. Als u de meer gedetailleerde informatie wilt zien die Systeeminformatie geeft, klikt u op de knop 'Systeemoverzicht'.

Als u Systeeminformatie meteen wilt openen, houdt u de Option-toets ingedrukt en kiest u het Apple-menu () > 'Systeeminformatie'. U kunt Systeeminformatie ook vinden met Spotlight, en u kunt het ook openen vanuit de map Hulpprogramma's in de map Programma's.

Wanneer Systeeminformatie wordt geopend, wordt er een systeemoverzicht van de Mac weergegeven:

Selecteer een item in de navigatiekolom waarover u informatie wilt zien. Zo ziet u in het gedeelte 'Hardware' het serienummer van uw Mac, in het gedeelte 'Geheugen' hoeveel geheugen (RAM) er in elke sleuf is geïnstalleerd, en in het gedeelte 'Software' welke opstartschijf (opstartvolume) uw Mac gebruikt. U kunt het gedeelte 'Netwerk' en het Netwerkhulpprogramma gebruiken om meer informatie te krijgen over uw netwerk.

U kunt het serienummer hardop laten voorlezen door 'Archief' > 'Spreek serienummer uit' te kiezen.

Als u een exemplaar van het systeemoverzicht wilt bewaren, kiest u 'Archief' > 'Bewaar'.

Voor meer informatie over Systeeminformatie kiest u 'Help' > 'Systeeminformatie Help'.