Numbers voor Mac: kop- en voetteksten bij het afdrukken gebruiken

In Numbers voor Mac 3.2 en hoger vindt u nu ook opties voor kop- en voetteksten bij het afdrukken van spreadsheets.

Als u in Numbers 3.2 en hoger kop- en voetteksten wilt toevoegen bij het afdrukken van Numbers-spreadsheets, kunt u dit doen door deze te bewerken in het scherm Afdrukinstellingen.

1. Kies in het menu Archief de optie Druk af.
  2. U ziet een voorvertoning van de afgedrukte spreadsheet.
  3. Als u de koptekst van de spreadsheet wilt wijzigen, klikt u op de bovenkant van een willekeurige pagina en voegt u de gewenste informatie toe. Als u de voettekst van de spreadsheet wilt wijzigen, klikt u op de onderkant van een willekeurige pagina en voegt u de gewenste informatie toe.

U kunt het menu Zoom gebruiken om kop- en voetteksten eenvoudiger te wijzigen.

Paginanummers verschijnen standaard in het midden van de voettekst. Als u de paginanummers wilt verwijderen, selecteert u een paginanummer in de voorvertoning en verwijdert u het. Wijzigingen aan de kop- of voettekst van een pagina gelden voor alle pagina’s van de spreadsheet. De kop- en voettekst zijn echter afzonderlijk voor elk werkblad van de spreadsheet.

Wijzigingen aan de kop- en voetteksten worden als onderdeel van de spreadsheet bewaard. Als u het scherm Afdrukinstellingen wilt sluiten zonder af te drukken, klikt u op Gereed in het infovenster.