Taken in iWork voor Mac automatiseren met AppleScript

Gebruik AppleScript om algemene taken in de iWork voor Mac-programma’s te automatiseren en zo de productiviteit te verbeteren en het aantal fouten te beperken.

AppleScript-ondersteuning in de iWork voor Mac-programma’s is verbeterd in Numbers 3.1 en hoger, Pages 5.2 en hoger en Keynote 6.2 en hoger.

Het AppleScript-woordenboek bevat de beschikbare AppleScript-commando’s voor Pages, Numbers en Keynote. Het woordenboek weergeven:

1. Open de AppleScript-editor in Programma’s > Hulpprogramma’s.
  2. Kies Archief > Open woordenboek.
  3. Selecteer Pages, Numbers of Keynote. Klik op Kies. Als u een oudere versie van het programma hebt geïnstalleerd, zorgt u ervoor dat u de juiste versie selecteert in de lijst.

Extra informatie

Meer informatie over het gebruik van AppleScript in de iWork voor Mac-programma’s is beschikbaar op websites van derden zoals Mac OS X Automation en iWork Automation.

Als u wilt weten hoe u met AppleScript samenvoegt in Pages 5.5 en hoger of Numbers 3.5 en hoger, gaat u naar het onderdeel Mail Merge (Samenvoegen) van de website iWork Automation.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.