Uw Mac Pro-model identificeren

Gebruik deze informatie om te achterhalen welke Mac Pro u hebt en waar deze zich bevindt in de geschiedenis van Mac Pro.

Er zijn verschillende manieren om uw Mac te identificeren. De eenvoudigste manier is via 'Over deze Mac'. Klik hiervoor op 'Over deze Mac' in het Apple-menu  in de linkerbovenhoek van uw scherm. Of gebruik de app Systeeminformatie. Meer informatie over hoe u deze tools kunt gebruiken om uw Mac te identificeren.

Als u de Mac niet bij u hebt of als deze niet opstart, kunt u een van deze oplossingen gebruiken:

• Zoek het serienummer aan de onderkant van de Mac bij de wettelijk verplichte aanduidingen. Op oudere Mac Pro-modellen vindt u het serienummer op de achterkant van de computer, onder de videopoorten. Het staat ook op de originele verpakking, naast het etiket met de streepjescode. U kunt het serienummer vervolgens invoeren op de pagina Controleer uw service- en supportdekking om uw model te vinden.
  • Op de originele verpakking vindt u wellicht ook een Apple onderdeelnummer zoals MLH12xx/A ('xx' verschilt per land of regio). Zoek in onderstaande lijst het nummer dat gelijk is aan het Apple onderdeelnummer om uw model te vinden.

Lijst van Mac Pro-modellen

Mac Pro-modellen worden weergegeven op basis van het jaar dat ze zijn geïntroduceerd. De meest recente modellen staan bovenaan. Klik op de naam van het model voor gedetailleerde technische specificaties.

Op Mac Pro-modellen die in 2013 en later zijn geïntroduceerd, kan de meest recente versie van macOS worden geïnstalleerd. Voor modellen die vóór 2013 zijn geïntroduceerd, wordt het meest recente compatibele besturingssysteem aangegeven.

2019

Mac Pro (2019)
Modelaanduiding: MacPro7,1
Technische specificaties: Mac Pro (2019)

2013

Mac Pro (eind 2013)
Modelaanduiding: MacPro6,1
Onderdeelnummers: ME253xx/A, MD878xx/A
Technische specificaties: Mac Pro (eind 2013)

2012

Mac Pro (medio 2012)
Modelaanduiding: MacPro5,1
Onderdeelnummers: MD770xx/A, MD771xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: macOS Mojave 10.14.6.*
Technische specificaties: Mac Pro (medio 2012)

Mac Pro Server (medio 2012)
Modelaanduiding: MacPro5,1
Onderdeelnummer: MD772xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: macOS Mojave 10.14.6.*
Technische specificaties: Mac Pro Server (medio 2012)

* Om macOS Mojave op Mac Pro-modellen vanaf 2012 te installeren, is een voor Metal geschikte grafische kaart vereist.

2010

Mac Pro (medio 2010)
Modelaanduiding: MacPro5,1
Onderdeelnummers: MC250xx/A, MC560xx/A, MC561xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: macOS Mojave 10.14.6.*
Technische specificaties: Mac Pro (medio 2010)

Mac Pro Server (medio 2010)
Modelaanduiding: MacPro5,1
Onderdeelnummer: MC915xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: macOS Mojave 10.14.6.*
Technische specificaties: Mac Pro Server (medio 2010)

* Om macOS Mojave op Mac Pro-modellen vanaf 2010 te installeren, is een grafische kaart vereist die Metal ondersteunt.

2009

Mac Pro (begin 2009)
Modelaanduiding: MacPro4,1
Onderdeelnummers: MB871xx/A, MB535xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: OS X El Capitan 10.11.6
Technische specificaties: Mac Pro (begin 2009)