Over de nieuwe iWork voor Mac: functies en compatibiliteit

Lees hier meer over de nieuwe iWork voor Mac.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De nieuwe iWork-toepassingen, Pages, Numbers en Keynote, zijn op 22 oktober 2013 uitgebracht voor de Mac. Deze programma’s zijn compleet herschreven om volledig 64-bits te zijn en om een algemene bestandsstructuur tussen de versies voor OS X en iOS 7 alsook voor de bètaversie van iWork voor iCloud te ondersteunen.

Deze programma’s hebben een volledig nieuw ontwerp met een intelligent opmaakpaneel en talrijke nieuwe functies zoals eenvoudige manieren om documenten te delen, door Apple ontworpen stijlen voor objecten, interactieve diagrammen, nieuwe sjablonen en nieuwe overgangen in Keynote.

Bij het herschrijven van deze programma’s waren sommige functies van iWork ’09 niet beschikbaar voor de eerste release. We hebben sommige van deze functies opnieuw geïmplementeerd en we blijven regelmatig splinternieuwe functies toevoegen.

Sommige functies die in iWork voor Mac opnieuw zijn geïmplementeerd

Pages

• Aanpasbare knoppenbalk (vanaf Pages 5.0.1)
  • Verticale liniaal (vanaf Pages 5.1)
  • Verbeterde hulplijnen (vanaf Pages 5.0.1 en 5.1)
  • Verbeterde plaatsing van objecten (vanaf Pages 5.2)
  • Import van cellen met afbeeldingen (vanaf Pages 5.2)
  • Verbeterde telling van woorden (vanaf Pages 5.1)
  • Toetscombinaties voor stijlen (vanaf Pages 5.1)
  • Beheer van pagina’s en secties in miniatuurweergave (vanaf Pages 5.2)

Numbers

• Aanpasbare knoppenbalk (vanaf Numbers 3.0.1)
  • Verbeteringen aan zoomfunctie en plaatsing van venters (vanaf Numbers 3.0.1)
  • Meerdere kolommen en sorteren op bereik (vanaf Numbers 3.1)
  • Automatisch invullen van tekst in cellen (vanaf Numbers 3.1)
  • Paginakopteksten en -voetteksten (vanaf Numbers 3.2)
  • Verbeteringen aan AppleScript-ondersteuning (vanaf Numbers 3.1)

Keynote

• Aanpasbare knoppenbalk (vanaf Keynote 6.0.1)
  • Herstel van oude overgangen en builds (vanaf Keynote 6.0.1 en 6.1)
    • Overgangen in 6.0.1: Jaloezieën, Kleurvlakken, Confetti, Perspectief, Kantelen, Suizen
    • Builds in 6.0.1: Jaloezieën, Inzweven, Uitzweven, Rondcirkelen, Kantelen, Extra vergroten, Suizen
    • Overgangen in 6.1: Druppel, Raster
  • Verbeteringen aan het beeldscherm presentator (vanaf Keynote 6.1 en 6.2)
  • Verbeteringen aan AppleScript-ondersteuning (vanaf Keynote 6.2)

Intussen kunt u deze functies blijven gebruiken door de vorige versies van de iWork-programma’s te gebruiken die nog op de Mac zijn geïnstalleerd. U vindt de vorige versies in Programma’s > iWork ’09.

Gebruik van documenten die in oudere iWork voor Mac-programma’s zijn aangemaakt

In Pages 5.0.1 of hoger, of Numbers 3.0.1 of hoger, en Keynote 6.0.1 of hoger verschijnt een dialoogvenster zoals het onderstaande wanneer u een iWork ’09-document bewaart of bewerkt:

Voor meer informatie over dit dialoogvenster en de werking van de knoppen raadpleegt u iWork ’09-documenten importeren en exporteren.

Meer informatie

Extra informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.