Java-updates beschikbaar voor OS X vanaf 15 juli 2015

Java-updates verhelpen een recent vastgestelde kwetsbaarheid in de Java-webplugin.

Als u OS X Lion v10.7.5 of OS X Mountain Lion v10.8.3 of hoger gebruikt

Download de nieuwste versie van Java vanaf Oracle.

Als Java 7 of hoger al is geïnstalleerd, kunt u het bedieningspaneel van Java gebruiken om de update te downloaden en te installeren:

1. Kies het menu Apple > Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op Java om het bedieningspaneel van Java te openen.
  2. Klik op het tabblad Update en volg de instructies op het scherm.

Als u Mac OS X v10.6.8 gebruikt

Gebruik Software-update of de Mac App Store om alle beschikbare software-updates te installeren.

Beperk uw blootstelling aan mogelijke kwetsbaarheden in het Java-webprogramma

U kunt de Java-webplugin uitschakelen om deze vervolgens alleen in te schakelen wanneer u een Java-webprogramma moet uitvoeren. Bezoek alleen websites die het Java-webprogramma nodig hebben wanneer de plugin is ingeschakeld. Schakel de Java-webplugin uit wanneer u klaar bent met die websites.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.