Java voor OS X 2014-001: de door Apple geleverde webplugin van Java SE 6 en de Web Start-functies opnieuw inschakelen

Lees hier hoe u de door Apple geleverde webplugin van Java SE 6 en de Web Start-functies opnieuw inschakelt in OS X Lion en hoger.

Als u na de installatie van Java voor OS X 2014-001 en de nieuwste versie van Java 7 vanaf Oracle, Java 7 wilt uitschakelen en de door Apple geleverde Java SE 6-webplugin en de Web Start-functies opnieuw wilt inschakelen, volgt u deze stappen.

Opmerking: u moet als beheerder zijn ingelogd. Als u na een commando wordt gevraagd het beheerderswachtwoord in te voeren, voert u het in en drukt u op Return of Enter.

1. Open Terminal (in de map Hulpprogramma’s).
  2. Voer dit commando in en druk op Return of Enter:
    sudo mkdir -p /Library/Internet\ Plug-Ins/disabled
  3. Voer dit commando in en druk op Return of Enter:
    sudo mv /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin /Library/Internet\ Plug-Ins/disabled
  4. Voer dit commando in en druk op Return of Enter:
    sudo ln -sf /System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/JavaPlugin2_NPAPI.plugin /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin
  5. Als u Java SE 6 Web Start opnieuw wilt inschakelen, voert u dit commando in en drukt u vervolgens op Return of Enter:
    sudo ln -sf /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Commands/javaws /usr/bin/javaws

Meer informatie

De volgende stappen maken de bovenstaande commando’s ongedaan en herstellen Java 7 in OS X Lion en hoger.

1. Schakel het openen van Java SE 6 Web Start uit:
    • Voer dit commando in en druk op Return of Enter:
    • sudo ln -sf /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/Current/Commands/javaws /usr/bin/javaws

• Voer het beheerderswachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd en druk op Return of Enter.
  2. Schakel de plugin van Java 7-applet opnieuw in door de nieuwste versie van Oracle Java 7 JRE te downloaden en opnieuw te installeren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.