OS X Mountain Lion: bij het openen van een programma wordt toegang tot de contacten gevraagd

Lees hier meer over de functie in Mountain Lion waarbij toegang tot de contacten wordt gevraagd wanneer u bepaalde programma’s opent.

Bij het openen van een programma dat toegang heeft tot de database met uw persoonlijke contacten, wordt u mogelijk gewaarschuwd dat het programma toegang tot de contacten wil. Dit ziet er ongeveer als volgt uit:

Dit bericht betekent dat een programma toegang wil tot de gegevens in het programma Contacten zodat het u extra services kan leveren.

• Klik op ‘Sta niet toe’ als u niet wilt dat het programma toegang heeft tot uw contacten.
  • Klik op ‘OK’ om het programma toegang te geven tot de database met uw contacten.

De volgende keer dat u een programma opent dat toegang probeert te verkrijgen tot de contacten, ontvangt u deze waarschuwing niet meer. Als u van gedachten verandert en het opnieuw wilt gevraagd worden, gaat u naar het volgende onderdeel.

De privacy van uw contacten beheren

U kunt het paneel Beveiliging en privacy in Systeemvoorkeuren gebruiken. Kies Apple () > Systeemvoorkeuren. Klik achtereenvolgens op Beveiliging en privacy en op het tabblad Privacy. Klik op het hangslot om het indien nodig te ontgrendelen en voer uw beheerderswachtwoord in.

Selecteer Contactgegevens en vink het programma waarvoor u de bevoegdheden wilt aanpassen aan of uit.

Meer informatie

Hier ziet u enkele Apple-programma’s die om toegang tot uw contacten kunnen vragen:

• iTunes en AppleMobileDeviceHelper — AppleMobileDeviceHelper is een service van iTunes waarmee u contactgegevens kunt synchroniseren met een iPod of iPhone.
  • Pages — voor samenvoegfuncties.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.