Over de OS X Lion v10.7.5-update

Lees hier meer over de OS X Lion v10.7.5-update.

De OS X Lion v10.7.5-update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van OS X Lion en bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van een Mac.

Het systeem bijwerken

Maak vóór de installatie een reservekopie van het systeem. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.

Onderbreek het installatieproces niet zodra u de update van het systeem hebt gestart. Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten. Kies Software-update in het menu Apple () om de nieuwste Apple-software via het internet te zoeken, inclusief deze update.

Mogelijk verschijnen er ook andere software-updates voor de computer die u moet installeren. De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software-update is soms afhankelijk van de computer. Bepaalde updates moeten vóór andere updates worden geïnstalleerd. Voer Software-update dus uit totdat Software-update de melding ‘De software is up-to-date’ toont.

U kunt het installatieprogramma voor de update handmatig downloaden. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma’s zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

Meer informatie

De OS X Lion v10.7.5-update bevat Gatekeeper, een functie die de Mac beveiligt tegen kwaadaardige software.

De update bevat ook de volgende verbeteringen:

• Lost een probleem op waarbij symbolen in Launchpad worden herschikt nadat de computer opnieuw is gestart.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van Wi-Fi voor iMac (eind 2009 en nieuwer).
  • Lost een probleem op bij het gebruik van Spotlight om een SMB-server te zoeken.
  • Verbetert de compatibiliteit bij het verbinden met Active Directory-servers.
  • Verhelpt een probleem bij het afspelen van audio wanneer een MacBook Air (medio 2012) is aangesloten op een Thunderbolt-beeldscherm.
  • Verbetert Active Directory-clients die een computerwachtwoord en DNS-records bijwerken.
  • Werkt de sleutelhanger juist bij wanneer een 802.1X-wachtwoord wordt gewijzigd.
  • Verhelpt een probleem waarbij velden voor tekstinvoer in sommige programma’s in het zwart verschijnen.
  • Behoudt iCal-activiteiten bij de migratie naar Microsoft Exchange Server 2010.
  • Versterkt de beheerde voorkeur op basis van de primaire groep van een gebruiker.
  • Verhelpt een probleem bij het openen van beveiligde websites met een webproxy.
  • Verbetert de compatibiliteit met RSA-token die wordt gebruikt voor de identiteitscontrole bij 802.1X-netwerken.
  • Verbetert de compatibiliteit met de identiteitscontrole via Centrify DirectControl.
  • Schakelt het automatisch inloggen bij een NIS-account in.
  • Biedt ondersteuning voor @icloud.com-e-mailadressen.
  • Verhelpt een probleem bij de weergave van sommige VGA-projectors wanneer deze op bepaalde Mac-notebooks worden aangesloten.

Voor informatie over de beveiligingsinhoud van deze update gaat u naar deze website.

De aanvullende Mac OS X v10.7.5-update

De aanvullende Mac OS X v10.7.5-update bevat de volgende verbeteringen:

• Lost een probleem op waarbij het maken van Time Machine-reservekopieën lang duurt.
  • Verhelpt een probleem dat voorkomt dat bepaalde programma’s die zijn ondertekend met een Developer ID worden geopend.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.