iPhoto ’11: herstellen vanaf Time Machine met iPhoto ’11 (9.2 of hoger) en OS X Lion 10.7.2 (of hoger)

Als u iPhoto ’11 (versie 9.2 of hoger) en Time Machine gebruikt in OS X Lion 10.7.2 (of hoger), biedt iPhoto de optie Bekijk reservekopieën niet meer. Dit betekent dat u de gehele iPhoto-bibliotheek moet terugzetten in plaats van specifieke foto’s in de iPhoto-bibliotheek.

Belangrijk: als u lagere versies van iPhoto 9 en OS X Lion gebruikt, werkt u deze eerst bij. Hiervoor klikt u op het menu Apple (), kiest u Software-update en installeert u alle beschikbare updates. iPhoto moet mogelijk worden bijgewerkt via de Mac App Store.

Als u iPhoto ’11 (versie 9.2 of hoger) en Time Machine gebruikt in OS X Lion 10.7.2 (of hoger), biedt iPhoto de optie Bekijk reservekopieën niet meer. Dit betekent dat u de gehele iPhoto-bibliotheek moet terugzetten in plaats van specifieke foto’s in de iPhoto-bibliotheek.

Volg de onderstaande stappen om de Time Machine-schijf weer te geven of om deze te gebruiken voor een herstel.

Foto’s herstellen:

1. Stop iPhoto.
  2. Sluit de Time Machine-schijf aan.
  3. Open in de Finder de map met de iPhoto-bibliotheek. Tenzij u de iPhoto-bibliotheek hebt verplaatst, vindt u deze in Thuismap/Afbeeldingen/iPhoto Library.
  4. Open Time Machine.  (U vindt Time Machine in het dock of in de map /Programma’s.)
  5. Kies de gewenste reservekopie. De tijdbalk rechts in het scherm geeft een paarse aanduiding weer voor elke reservekopie die wordt bewaard op de Time Machine-schijf.
  6. Selecteer de iPhoto-bibliotheek die u wilt herstellen en klik op de knop Herstel.

Als de bestanden inconsistenties vertonen, kan iPhoto u vragen de bibliotheek te herstellen. Als dit het geval is, klikt u op de knop Herstel om dit toe te laten. Als u merkt dat er lege miniaturen zijn, opent u iPhoto opnieuw terwijl u de Command- en Option-toets ingedrukt houdt. Wanneer het venster Bouw iPhoto-bibliotheek opnieuw op verschijnt, schakelt u het aankruisvak ‘Bouw alle miniaturen van de foto’s opnieuw opin. Afhankelijk van de grootte van de bibliotheek kan dit enige tijd duren.

Meer informatie

• Stop altijd iPhoto voordat u een herstel vanaf Time Machine uitvoert.
  • Time Machine kan geen volledige reservekopie van de iPhoto-bibliotheek maken als iPhoto is geopend. Als u ervoor wilt zorgen dat Time Machine een volledige reservekopie van de bibliotheek maakt, stopt u iPhoto periodiek voordat u de reservekopie maakt.