Over de Mac OS X v10.6.8-update

De Mac OS X v10.6.8-update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van Mac OS X Snow Leopard en bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van een Mac.

Het systeem bijwerken

Maak vóór de installatie een reservekopie van het systeem. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.

Onderbreek het installatieproces niet zodra u de update van het systeem hebt gestart. Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten.

Kies Software-update in het menu Apple () om te controleren op de nieuwste Apple-software via het internet, inclusief deze update.

Als de computer niet up-to-date is, worden mogelijk ook andere beschikbare software-updates voor de computer weergegeven die u moet installeren. Als Software-update de melding ‘De software is up-to-date’ weergeeft, kunt u er zich van verzekeren dat alle beschikbare updates zijn geïnstalleerd.

De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software-update kan echter variëren naargelang de computer. Ook moeten sommige updates vóór andere worden geïnstalleerd, waardoor het nodig is Software-update meer dan één keer uit te voeren om ervoor te zorgen dat u over alle beschikbare updates beschikt.

U kunt het installatieprogramma voor de update handmatig downloaden. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma’s zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

Wat is er inbegrepen?

• Verbeteringen aan de Mac App Store zodat de computer klaar is voor de upgrade naar Mac OS X Lion.
  • Lost een probleem op waarbij Voorvertoning onverwacht wordt afgesloten.
  • Verbetert de ondersteuning voor IPv6.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van VPN.
  • Identificeert en verwijdert bekende varianten van MacDefender-malware.
  • Verbetert de gegevens van de tijdzone voor Lissabon (Portugal) in iCal.
  • Biedt de mogelijkheid om Kerberos-identiteitscontrole te gebruiken voor een webproxyserver.
  • Verhelpt een probleem bij het opslaan van documenten in Xcode of Teksteditor wanneer een NFS-thuismap wordt gebruikt.
  • Verhelpt een probleem bij het importeren van bepaalde mediabestanden in Final Cut Pro.
  • Bevat compatibiliteit met RAW-afbeeldingen voor extra digitale camera's.
  • Bepaalde netwerkprinters die afdruktaken onmiddellijk pauzeren en deze niet voltooien (Aanvullende Mac OS X v10.6.8-update)
  • Audio van het systeem werkt niet meer bij gebruik van HDMI-geluidsuitvoer of optische geluidsuitvoer (Aanvullende Mac OS X v10.6.8-update)

Mac OS X v10.6.8 bevat ook de verbeteringen van de Lettertype-update Mac OS X v10.6.7 Snow Leopard:

• Verhelpt het probleem waarbij bepaalde OpenType-lettertypen niet juist worden weergegeven in bepaalde programma’s.
  • Lost problemen met het afdrukken in Voorvertoning op.
  • Verhelpt een probleem waarbij pdf-bestanden niet worden geopend in programma's van andere fabrikanten die pdf-bestanden weergeven.
  • Lost fouten met onjuiste lettertypen op bij het afdrukken met PostScript-printers.

Meer informatie

Voor informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u het artikel HT1222.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.