Voor het uitvoeren van het sudo-commando in Terminal is een beheerderswachtwoord vereist

Om het commando sudo te kunnen uitvoeren in Terminal op de Mac, moet u ingelogd zijn met een beheerdersaccount die een wachtwoord heeft.

Wanneer u bent ingelogd op de Mac met een beheerdersaccount, kunt u in de Terminal-app met het commando sudo commando's uitvoeren alsof u een andere gebruiker bent, bijvoorbeeld de rootgebruiker. Nadat u het commando hebt ingevoerd, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw account in te voeren. Als u uw wachtwoord bent vergeten of een account zonder wachtwoord gebruikt, kunt u het wachtwoord instellen of wijzigen in de systeemvoorkeuren voor 'Gebruikers en groepen'. Daarna kunt u het commando sudo gebruiken in Terminal.

Terminal geeft het wachtwoord niet weer tijdens het typen. Als u een onjuist of blanco wachtwoord invoert, wordt het commando niet uitgevoerd en wordt u gevraagd het opnieuw te proberen.