Uw Mac mini-model identificeren

Gebruik deze informatie om te achterhalen welke Mac mini u hebt en waar deze zich bevindt in de geschiedenis van de Mac mini.

Uw Mac biedt verschillende tools om uw computer te identificeren. De eenvoudigste manier is via 'Over deze Mac'. Klik hiervoor op 'Over deze Mac' in het Apple-menu in de linkerbovenhoek van uw scherm. Of gebruik de app Systeeminformatie. Meer informatie over hoe u deze tools kunt gebruiken om uw Mac te identificeren.

Als u uw Mac niet bij u hebt of deze niet opstart, kunt u een van deze oplossingen gebruiken:

• Zoek het serienummer aan de onderkant van uw Mac bij de wettelijk verplichte aanduidingen. Dit nummer staat tevens op de originele verpakking, naast een barcode. Voer dit serienummer vervolgens in op de pagina 'Controleer dekking' om uw model te vinden.
  • Op de originele verpakking vindt u wellicht ook een Apple onderdeelnummer zoals MGEM2xx/A ('xx' verschilt per land of regio). Zoek in onderstaande lijst het nummer dat gelijk is aan het Apple onderdeelnummer om uw model te vinden.

Lijst van Mac mini-modellen

Mac mini-modellen worden weergegeven op basis van het jaar dat ze zijn geïntroduceerd. De meest recente modellen staan bovenaan. Klik op de naam van het model voor gedetailleerde technische specificaties.

Op Mac mini-modellen van 2012 of later kan de meest recente versie van macOS worden geïnstalleerd. Voor modellen die voor 2010 op de markt zijn gekomen, wordt het meest recente compatibele besturingssysteem aangegeven.

2018

Mac mini (2018)
Modelaanduiding: Macmini8,1
Onderdeelnummers: MRTR2xx/A, MRTT2xx/A
Technische specificaties: Mac mini (2018)

2014

Mac mini (eind 2014)
Modelaanduiding: Macmini7,1
Onderdeelnummers: MGEM2xx/A, MGEN2xx/A, MGEQ2xx/A
Technische specificaties: Mac mini (eind 2014)

2012

Mac mini (eind 2012)
Modelaanduiding: Macmini6,1; Macmini6,2
Onderdeelnummers: MD387xx/A; MD388xx/A, MD389xx/A
Technische specificaties: Mac mini (eind 2012)

2011

Mac mini (medio 2011)
Modelaanduiding: Macmini5,1; Macmini5,2
Onderdeelnummers: MC815xx/A; MC816xx/A, MC936xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: macOS High Sierra 10.13.6
Technische specificaties: Mac mini (medio 2011)

2010

Mac mini (medio 2010)
Modelaanduiding: Macmini4,1
Onderdeelnummers: MC438xx/A, MC270xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: macOS High Sierra 10.13.6
Technische specificaties: Mac mini (medio 2010)

2009

Mac mini (eind 2009)
Modelaanduiding: Macmini3,1
Onderdeelnummers: MC238xx/A, MC239xx/A, MC408xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: OS X El Capitan 10.11.6
Technische specificaties: Mac mini (eind 2009)

Mac mini (begin 2009)
Modelaanduiding: Macmini3,1
Onderdeelnummers: MB464xx/A, MB463xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: OS X El Capitan 10.11.6
Technische specificaties: Mac mini (begin 2009)