Over de compatibiliteit van videokaarten tussen Mac Pro-modellen

Mac Pro-computers gebruiken de PCI-E-videokaart (PCI Express). Lees hier welke door Apple geleverde kaarten werken met een Mac Pro.

Mac Pro (eind 2013)

• Dual AMD FirePro D300
  • Dual AMD FirePro D500
  • Dual AMD FirePro D700

Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012)

• ATI Radeon HD 5770
  • ATI Radeon HD 5870

Mac Pro (begin 2009)

• NVIDIA GeForce GT 120
  • ATI Radeon HD 4870
  • ATI Radeon HD 5870, aangeboden als een upgradekit
    Opmerking: de Radeon HD 5870-kaart vereist Mac OS X v10.6.4 of hoger en vereist het gebruik van beide hulpstroomaansluitingen.

Videokaarten voor Mac Pro (begin 2008)

• ATI Radeon HD 2600 XT
  • NVIDIA GeForce 8800 GT (onderdeelnummer 630-9191 of 630-9897)
  • NVIDIA Quadro FX 5600
  • ATI Radeon HD 4870, aangeboden als een upgradekit
    Opmerking: de Radeon HD 4870-kaart vereist Mac OS X v10.5.7 of hoger.

Mac Pro (origineel)

• NVIDIA GeForce 7300 GT
  • ATI Radeon X1900 XT
  • NVIDIA Quadro FX 4500 (onderdeelnummer 630-7532 of 630-7895)
  • NVIDIA GeForce 8800 GT (onderdeelnummer 630-9492), aangeboden als een upgradekit
    Opmerking: de NVIDIA GeForce 8800 GT-kaart vereist minimaal Mac OS X v10.5.2 met de Leopard Graphics-update of de computer wordt mogelijk niet naar behoren opgestart.

Dit artikel is alleen van toepassing op videokaarten die oorspronkelijk zijn meegeleverd bij een opgegeven Mac Pro of door Apple zijn geboden als een upgradekit. Gelijkaardige kaarten die niet door Apple zijn geleverd, hebben mogelijk compatibiliteitsproblemen. Vraag dus aan de leverancier of de kaart compatibel is.

Als u het onderdeelnummer van een videokaart wilt kennen, kijkt u op het etiket op de achterkant van de kaart.