Mac Pro (begin 2009 tot medio 2012): audio niet omgeschakeld na aansluiten van nieuwe apparaten

Audioapparaten kunnen zich anders gedragen op de Mac Pro (begin 2009 tot medio 2012) dan op andere Mac-computers.

De Mac Pro (begin 2009 tot medio 2012) implementeert discrete audio-engines voor audioverwerking.

Wanneer u de analoge audiolijnuitgang, de optische digitale uitgang of externe apparaten zoals USB-luidsprekers of USB/FireWire-audio-interfaces gebruikt, moet u handmatig naar het gewenste apparaat schakelen om het te gebruiken:

1. Kies in het menu Apple () de optie ‘Systeemvoorkeuren’.

2. Kies in het menu Weergave de optie ‘Geluid’.

3. Klik op het tabblad ‘Uitvoer’ om uitvoerapparaten te selecteren of op het tabblad ‘Invoer’ om invoerapparaten te selecteren.

4. Selecteer het apparaat bij ‘Selecteer een apparaat voor geluidsuitvoer’ door in de lijst op het gewenste apparaat te klikken. Het geselecteerde apparaat is nu gemarkeerd.

Als u een koptelefoon of externe luidsprekers op de koptelefooningang op de voorkant aansluit, wordt audio automatisch naar die poort geleid wanneer u de interne luidsprekers of de luidsprekers van een 24-inch LED Cinema Display selecteert. Wanneer u de koptelefoon of externe luidsprekers loskoppelt van de koptelefooningang, wordt audio opnieuw naar de interne luidsprekers of de luidsprekers van de 24-inch LED Cinema Display geleid. Als de analoge audiolijnuitgang, optische digitale audio-uitgang of USB- en FireWire-apparaten zijn geselecteerd en u de koptelefoon of externe luidsprekers op de koptelefooningang op de voorkant aansluit, wordt audio niet omgeleid.