Hoe weet u of Bonjour voor Windows correct is geïnstalleerd?

Wanneer u Bonjour voor Windows hebt geïnstalleerd, kunt u op verschillende manieren controleren of het actief is en correct functioneert.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De knoppenbalk van Internet Explorer controleren

1. Start Internet Explorer.
  2. Op de knoppenbalk van de browser moet het Bonjour-symbool staan (een draaikolksymbool). Als er geen Bonjour-symbool te zien is, is de software niet op uw computer geïnstalleerd (zie hieronder bij 'Verwijderen en opnieuw installeren').
  3. Als het symbool er staat, klikt u erop. Er wordt nu een venster weergegeven met de Bonjour-services die in het netwerk beschikbaar zijn. Als u dit venster ziet, werkt de software naar behoren.

Als Bonjour niet meer werkt zoals verwacht, is verwijderen en opnieuw installeren de eenvoudigste manier om het weer aan de praat te krijgen (zie hieronder).

Een menu van de Explorer-balk bekijken

Als het browservenster van Internet Explorer geen knoppenbalk heeft en u dus niet kunt zien of het Bonjour-symbool erop staat (op sommige computers kan de knoppenbalk verborgen zijn), kunt u in plaats daarvan kijken in het submenu 'Explorer-balken'. Het menu-item 'Bonjour' doet hetzelfde als het symbool op de knoppenbalk. Zo vindt u het:

1. Klik op het Beeld-menu en zet uw aanwijzer op 'Explorer-balken'.
  2. Als de software geïnstalleerd is, verschijnt er nu een submenu met daarin de optie 'Bonjour'.
  3. Klik op 'Bonjour' om links een browserpaneel weer te geven met de Bonjour-services die in het netwerk beschikbaar zijn.

Verwijderen en opnieuw installeren

Als u Bonjour hebt geïnstalleerd maar de hierboven genoemde items niet aanwezig zijn, kunt u proberen de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

1. Ga naar het configuratiescherm en klik op 'Programma's en onderdelen'.
  2. Selecteer 'Bonjour' in de lijst.
  3. Klik op 'Wijzigen/verwijderen'.
  4. Klik op 'Bijwerken' en volg de instructies op het scherm.
  5. Installeer Bonjour voor Windows opnieuw vanaf de Apple website of vanaf de media waarop u het hebt gekregen.