Lettertypen installeren en verwijderen op de Mac

Op uw Mac zijn al een groot aantal lettertypen vooraf geïnstalleerd. Bij Apple en andere bronnen kunt u er nog meer downloaden en installeren. Als u niet wilt dat een bepaald lettertype in uw apps wordt gebruikt, kunt u het deactiveren of verwijderen.

Lettertypen installeren

Klik dubbel op het lettertype in de Finder en klik vervolgens op 'Installeer lettertype' in het voorbeeldvenster van het lettertype dat nu wordt geopend. Het lettertype wordt nu gecontroleerd en de app Lettertypecatalogus wordt geopend. Het lettertype is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Via de Lettertypecatalogus-voorkeuren kunt u de standaardlocatie voor installatie instellen. Hiermee bepaalt u of de lettertypen die u toevoegt, ook voor andere accounts op de Mac beschikbaar zijn.

Als een lettertype gedimd wordt weergegeven, dan is het ofwel gedeactiveerd ('Uit'), ofwel is het een extra lettertype dat bij Apple kan worden gedownload. Als u het lettertype wilt downloaden, selecteert u het en kiest u 'Wijzig' > 'Download'.

Lettertypen deactiveren

Lettertypen op de Mac die niet nodig zijn, kunt u deactiveren. Selecteer het lettertype in Lettertypecatalogus en kies vervolgens 'Wijzig' > 'Deactiveer'. Het lettertype blijft geïnstalleerd, maar wordt niet meer weergegeven in de lettertypemenu's van uw apps. Bij lettertypen die zijn gedeactiveerd, staat 'Uit' naast de naam van het lettertype in Lettertypecatalogus.

Lettertypen verwijderen

Lettertypen op de Mac die niet nodig zijn, kunt u verwijderen. Selecteer het lettertype in Lettertypecatalogus en kies vervolgens 'Archief' > 'Verwijder'. Het lettertype wordt verwijderd uit Lettertypecatalogus en verplaatst naar de prullenmand.

Publicatiedatum:Wed Mar 07 14:32:55 GMT 2018