Afbeeldingen wijzigen en pdf's markeren met Voorvertoning op uw Mac

Lees onder andere hoe u pdf's kunt markeren en ondertekenen en hoe u afbeeldingen kunt wijzigen.

Pdf's markeren

Gebruik de markeringsknoppenbalk in Voorvertoning om onder andere tekst en opmerkingen toe te voegen, documenten te ondertekenen en tekst te markeren. Om de markeringsknoppenbalk weer te geven, klikt u op de knop 'Toon markeringsknoppenbalk' bovenaan het venster of kiest u 'Weergave' > 'Toon markeringsknoppenbalk'.

Tekst toevoegen

U kunt in de meeste pdf's op een tekstveld klikken en vervolgens typen om tekst in het veld in te voeren.

Als u geen tekst kunt toevoegen aan een tekstveld, kunt u een tekstvak gebruiken:

• Klik op de knop 'Tekst' in de markeringsknoppenbalk of kies 'Extra's' > 'Annoteer' > 'Tekst'.
  • Als u de lettertype-, grootte- en kleuropties voor tekst in een tekstvak wilt weergeven, klikt u op de knop 'Tekststijl' in de markeringsknoppenbalk.
  • U verplaatst het tekstvak door te slepen.

Tekst markeren

Als u de markeermodus wilt in- of uitschakelen, klikt u op de markeerknop in de knoppenbalk. Wanneer de markeermodus is ingeschakeld, verschijnen er markeringen wanneer u tekst selecteert.

• Als u de kleur wilt wijzigen of als u wilt overschakelen op doorgehaald of onderstreept, klikt u op inlasteken omlaag naast de markeerknop  en kiest u een optie.
  • Als u een markering wilt verwijderen, Control-klikt u op de tekst en kiest u 'Verwijder markering'.

Notities toevoegen

Klik op de knop 'Notitie' in de markeringsknoppenbalk of kies 'Extra's' > 'Annoteer' > 'Notitie' als u een notitie wilt toevoegen.

• Als u de notitie wilt sluiten, klikt u buiten het notitievak. U kunt notities naar overal in het document verplaatsen.
  • Als u een notitie wilt openen, klikt u op het notitievak.
  • Als u alle notities en markeringen wilt zien, kiest u 'Weergave' > 'Markeringen en notities'.

Uw handtekening toevoegen

1. Klik op de knop 'Onderteken' knop voor handtekening in de markeringsknoppenbalk of kies 'Extra's' > 'Annoteer' > 'Handtekening'.
  2. Klik op 'Maak handtekening aan' en kies of u het trackpad, de ingebouwde camera of het iOS-apparaat wilt gebruiken om de handtekening te zetten:
  3. Klik op 'Gereed'.
  4. Kies uw handtekening om deze aan het document toe te voegen. U kunt de handtekening naar overal in het document verplaatsen en het formaat van de handtekening wijzigen.

Afbeeldingen wijzigen

• Bijsnijden: sleep om het bijsnijdgebied te selecteren en kies 'Extra's' > 'Snij bij'.
  • Roteren: kies 'Extra's' > 'Roteer linksom' of 'Roteer rechtsom'.
  • Kleur aanpassen: kies 'Extra's' > 'Pas kleur aan' en versleep een schuifknop om een aanpassing te doen.
  • Grootte aanpassen: kies 'Extra's' > 'Pas grootte aan', voer de gewenste afmetingen in en klik op 'OK'.
  • Snel toegang tot wijzigingsregelaars: Klik op de knop 'Toon markeringsknoppenbalk' knop markeringsknoppenbalk bovenaan het venster.

Delen en exporteren

• Als u het bestand wilt delen, klikt u op de knop 'Deel' of kiest u 'Archief' > 'Deel'. Kies vervolgens een optie.
  • Als u uw document of afbeelding in een andere structuur wilt bewaren, kiest u 'Archief' > 'Exporteer'. Kies dan een structuur en klik op 'Bewaar'.