Een reservekopie maken van uw iTunes-bibliotheek en deze terugzetten

Voordat u uw iTunes-mediabibliotheek overzet of herstelt, moet u de bibliotheekbestanden verzamelen en een reservekopie maken.

Uw iTunes-bibliotheek, een database met daarin alle muziek en andere media die u in iTunes hebt toegevoegd, bestaat uit twee iTunes-bibliotheekbestanden en een map 'iTunes Media'.

Verzamel de bibliotheekbestanden voordat u een reservekopie maakt van uw media.

U moet ook uw eerdere aankopen opnieuw downloaden (muziek, films, tv-series enzovoort) en automatische downloads inschakelen voor nieuwe aankopen. iTunes in de Cloud is geen voorziening voor reservekopieën. U kunt alleen een reservekopie maken van uw aangeschafte media als er een lokale kopie van hebt (een kopie die is gedownload op een computer).

Als u er zeker van wilt zijn dat lokale kopieën van films en tv-programma's op uw computer blijven staan, selecteert u 'iTunes' > 'Voorkeuren' > 'Geavanceerd' (Mac) of 'Bewerken' > 'Voorkeuren' > 'Geavanceerd' (PC) en heft u de selectie van 'Verwijder bekeken films en tv-programma's automatisch' op.

Op een Mac wordt er een reservekopie van uw iTunes-bibliotheek gemaakt wanneer u met Time Machine een reservekopie maakt van uw computer. U moet er dan wel voor zorgen dat iTunes niet is uitgesloten van uw reservekopie. Wanneer u een reservekopie terugzet op een nieuwe Mac, wordt iTunes gewoonlijk meegenomen. U kunt ook een reservekopie van uw iTunes-bibliotheek maken en terugzetten met behulp van een externe schijf. Volg hiervoor de stappen in dit artikel.

De beschikbaarheid en functionaliteit van iTunes en Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

De iTunes-bibliotheekbestanden verzamelen

Volg deze stappen om al uw media te verzamelen in de map 'iTunes Media'.

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Orden bibliotheek'.
  3. Selecteer 'Verzamel bestanden'.
    Het paneel 'Orden bibliotheek' in iTunes met 'Verzamel bestanden' geselecteerd.
  4. Klik op 'OK'.

Wanneer u de bestanden verzamelt, worden kopieën van bestanden die zich buiten de map 'iTunes Media' bevonden, toegevoegd aan de map 'iTunes Media'. Als u schijfruimte wilt besparen, kunt u de originele bestanden verwijderen nadat u hebt gecontroleerd of de kopieën inderdaad aanwezig zijn in de map 'iTunes Media'.

De map 'iTunes Media' opzoeken

Standaard bevindt de map 'iTunes Media' zich in de map 'iTunes':

• Mac: open een Finder-venster, klik links in de navigatiekolom op uw gebruikersnaam en zoek naar de map 'Muziek'.
  • Windows 7 of hoger: ga naar \Gebruikers\gebruikersnaam\Muziek\.
  • Windows XP: ga naar \Documents and Settings\gebruikersnaam\Mijn documenten\Muziek\.

Als de map zich niet op de standaardlocatie bevindt, kunt u deze opsporen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk bovenaan het computerscherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk bovenaan het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. De locatie van de map 'iTunes Media' vindt u in het vak onder 'Locatie map iTunes Media'.
    Het paneel 'Geavanceerde voorkeuren' in iTunes-voorkeuren. Het toont de locatie van de map 'iTunes Media'
    U kunt de locatie van uw 'iTunes Media'-map ook wijzigen door op 'Wijzig' te klikken.

Een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden

Nadat u de mediabestanden hebt laten verzamelen, kunt u op een externe schijf een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden.

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de map 'iTunes' op.
  3. Sleep de map 'iTunes' naar een externe schijf. Uw bibliotheek en mediabestanden worden naar deze schijf gekopieerd.
    Een Mac Finder-venster met de map 'Muziek'. Een geselecteerde iTunes-map wordt gesleept naar een externe harde schijf in de navigatiekolom aan de linkerkant van het venster.

Uw bibliotheek herstellen vanaf een reservekopie

U kunt uw iTunes-bibliotheek of de map 'iTunes Media' herstellen vanaf een externe schijf naar uw computer. Als u een iTunes-bibliotheek wilt terugzetten op een andere computer, controleert u of deze de nieuwste versie van iTunes heeft.

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de externe schijf.
    Mac: op het bureaublad of in de navigatiekolom van de Finder.
    Windows: in 'Deze computer'.
  3. Sleep de iTunes-map (waarvan u eerder een reservekopie hebt gemaakt) van de externe schijf naar de gewenste locatie op de interne schijf. Wij raden u aan de map 'iTunes' terug te zetten op de standaardlocatie.
  4. Houd de Option-toets (Mac) of de Shift-toets (Windows) ingedrukt terwijl u iTunes opent.
  5. Wanneer u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd een iTunes-bibliotheek te kiezen, klikt u op 'Kies' (Mac) of 'Kiezen' (Windows).
    Het waarschuwingsbericht voor iTunes-bibliotheek waarbij de knop 'Kies' (Mac) of 'Kiezen' (Windows) is geselecteerd.
  6. Selecteer op uw interne schijf de map 'iTunes' (die u in stap 3 had binnengehaald).
  7. Mac: klik op 'Open'.
    Windows: klik op 'Openen'.
  8. Selecteer in deze map het bestand 'iTunes Library.itl'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.