Een reservekopie maken van uw iTunes-bibliotheek en deze herstellen op een pc

Voordat u uw iTunes-mediabibliotheek overzet of herstelt op een pc, moet u de bibliotheekbestanden verzamelen en een reservekopie maken.

Hier zijn enkele dingen die u moet weten

Uw iTunes-bibliotheek, een database met daarin alle muziek en andere media die u in iTunes voor Windows hebt toegevoegd, bestaat uit twee iTunes-bibliotheekbestanden en een map 'iTunes Media'.

Doe het volgende voordat u een reservekopie maakt van uw media:

De beschikbaarheid en functionaliteit van iTunes en Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Op de Mac

In macOS Catalina is uw eerdere iTunes-mediabibliotheek nu beschikbaar in de Apple Music-app, de Apple TV-app, de Apple Podcasts-app en de Apple Books-app. En wanneer u een reservekopie maakt van uw Mac wordt uw mediabibliotheek automatisch in die reservekopie opgenomen.

De iTunes-bibliotheekbestanden verzamelen

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Orden bibliotheek'.
  3. Selecteer 'Verzamel bestanden'.
  4. Klik op 'OK'.

Wanneer u de bestanden verzamelt, worden kopieën van bestanden die zich buiten de map 'iTunes Media' bevonden, toegevoegd aan de map 'iTunes Media'. Als u schijfruimte wilt besparen, kunt u de originele bestanden verwijderen nadat u hebt gecontroleerd of de kopieën inderdaad aanwezig zijn in de map 'iTunes Media'.

De map 'iTunes Media' opzoeken

Standaard bevindt de map 'iTunes Media' zich in de map 'iTunes'. Als u deze wilt vinden, gaat u naar 'Gebruiker' > 'Muziek' > 'iTunes' > 'iTunes Media'.

Als u de map 'iTunes Media' niet in de bovenstaande locatie ziet, kunt u deze op de volgende wijze vinden:

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk bovenaan het iTunes-venster het menu 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. De locatie van de map 'iTunes Media' vindt u in het vak onder 'Locatie map iTunes Media'.

Een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden

Nadat u de mediabestanden hebt laten verzamelen, kunt u op een externe schijf een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden.

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de map 'iTunes' op.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map 'iTunes' en kies vervolgens 'Kopiëren'.
  4. Ga naar uw externe harde schijf, klik op de rechtermuisknop en kies 'Plakken'.

Uw bibliotheek herstellen vanaf een reservekopie

U kunt uw iTunes-bibliotheek herstellen vanaf een externe schijf naar uw computer. Als u een iTunes-bibliotheek wilt terugzetten op een andere computer, controleert u of deze de nieuwste versie van iTunes heeft.

1. Stop iTunes.
  2. Ga naar 'Deze computer' en klik op uw externe schijf.
  3. Selecteer de map 'iTunes', klik op de rechtermuisknop en kies 'Kopiëren'.
  4. Ga naar de locatie op uw computer waar u de iTunes-bibliotheek wilt neerzetten, klik op de rechtermuisknop en kies 'Plakken'.
  5. Houd de Shift-toets ingedrukt en open iTunes.
  6. Wanneer u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd een iTunes-bibliotheek te kiezen, klikt u op 'Kiezen'.
  7. Kies de locatie waarnaar u de map 'iTunes' hebt gekopieerd.
  8. Klik op 'Openen'.
  9. Kies in deze map het bestand 'iTunes Library.itl'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.