Een reservekopie maken van uw iTunes-bibliotheek en deze terugzetten

Voordat u uw iTunes-mediabibliotheek overzet of herstelt, moet u de bibliotheekbestanden verzamelen en een reservekopie maken.

Uw iTunes-bibliotheek, een database met daarin alle muziek en andere media die u in iTunes hebt toegevoegd, bestaat uit twee iTunes-bibliotheekbestanden en een map 'iTunes Media'.

Verzamel de bibliotheekbestanden voordat u een reservekopie maakt van uw media.

U moet ook eerdere aankopen opnieuw downloaden (muziek, films, tv-series enzovoort) en automatische downloads inschakelen voor nieuwe aankopen. iTunes in de Cloud is geen voorziening voor reservekopieën. U kunt alleen een reservekopie maken van uw aangeschafte media als u lokale kopie hebt (een kopie gedownload op een computer).

Als u zeker wilt weten dat lokale kopieën van films en tv-series bewaard blijven op uw computer, gaat u naar 'iTunes' > 'Voorkeuren' > 'Geavanceerd' (Mac) of 'Wijzigen' > 'Voorkeuren' > Geavanceerd' (pc) en deselecteert u 'Verwijder bekeken films en tv-programma's automatisch'.

De iTunes-bibliotheekbestanden verzamelen

Volg deze stappen om al uw media te verzamelen in de map 'iTunes Media'.

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Orden bibliotheek'.
  3. Selecteer 'Verzamel bestanden'.
    Het paneel 'Bibliotheek ordenen' in iTunes met 'Verzamel bestanden' geselecteerd.
  4. Klik op 'OK'.

Wanneer u de bestanden verzamelt, worden kopieën van bestanden die zich buiten de map 'iTunes Media' bevonden, toegevoegd aan de map 'iTunes Media'. Als u schijfruimte wilt besparen, kunt u de originele bestanden verwijderen nadat u hebt gecontroleerd of de kopieën inderdaad aanwezig zijn in de map 'iTunes Media'.

De map 'iTunes Media' opzoeken

Standaard bevindt de map 'iTunes Media' zich in de map 'iTunes':

• Mac: open een Finder-venster, klik op uw gebruikersnaam in de linker navigatiekolom en zoek naar de map 'Muziek'.
  • Windows 7 of hoger: ga naar \Gebruikers\gebruikersnaam\Muziek\.
  • Windows XP: ga naar \Documents and Settings\gebruikersnaam\Mijn documenten\Muziek\.

Als de map zich niet op de standaardlocatie bevindt, kunt u deze opsporen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. De locatie van de map 'iTunes Media' vindt u in het vak onder 'Locatie map iTunes Media'.
    Het paneel 'Geavanceerde voorkeuren' in iTunes-voorkeuren Het toont de locatie van de map 'iTunes Media'

Een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden

Nadat u de mediabestanden hebt laten verzamelen, kunt u op een externe schijf een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden.

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de map 'iTunes' op.
  3. Sleep de map 'iTunes' naar een externe schijf. Uw bibliotheek en mediabestanden worden naar deze schijf gekopieerd.
    Een Mac Finder-venster met de map 'Muziek'. Een geselecteerde iTunes-map wordt gesleept naar een externe harde schijf in de navigatiebalk aan de linkerkant van het venster.

Uw bibliotheek herstellen vanaf een reservekopie

U kunt uw iTunes-bibliotheek of de map 'iTunes Media' herstellen vanaf een externe schijf naar uw computer.

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de externe schijf.
    Mac: op het bureaublad of in de navigatiekolom van de Finder.
    Windows: in 'Deze computer'.
  3. Sleep de iTunes-map (waarvan u eerder een reservekopie hebt gemaakt) van de externe schijf naar de gewenste locatie op de interne schijf. Wij raden u aan de map 'iTunes' terug te zetten op de standaardlocatie.
  4. Houd de Option-toets (Mac) of de Shift-toets (Windows) ingedrukt terwijl u iTunes opent.
  5. Wanneer u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd een iTunes-bibliotheek te kiezen, klikt u op 'Kies' (Mac) of 'Kiezen' (Windows).
    Het waarschuwingsbericht voor iTunes-bibliotheek waarbij de knop 'Kies' (Mac) of 'Kiezen' (Windows) is geselecteerd.
  6. Selecteer op uw interne schijf de map 'iTunes' (die u in stap 3 had binnengehaald).
  7. Mac: klik op 'Open'.
    Windows: klik op 'Openen'.
  8. Selecteer in deze map het bestand 'iTunes Library.itl'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.