De Mac opstarten in de modus voor één gebruiker of in de gedetailleerde modus

Als u een gevorderde gebruiker met UNIX-ervaring bent, kunt u de modus voor één gebruiker of de gedetailleerde modus gebruiken om de oorzaak van opstartproblemen op te sporen.

Modus voor één gebruiker

1. Schakel de Mac in en houd onmiddellijk Command-R ingedrukt om op te starten via macOS Recovery.
  2. Selecteer 'Schijfhulpprogramma' in het venster met hulpprogramma's en klik op 'Ga door'.
  3. In de navigatiekolom van het Schijfhulpprogramma selecteert u het volume dat u gebruikt. Vervolgens kiest u 'Archief' > 'Activeer' in de menubalk. (Als het volume al is geactiveerd, is deze optie gedimd.) Voer vervolgens het wachtwoord van de beheerder in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Stop Schijfhulpprogramma.
  5. Kies in het Hulpprogramma's-menu in de menubalk de optie 'Terminal'.
  6. U kunt nu UNIX-commando's invoeren. Wanneer u klaar bent, kiest u het Apple-menu > 'Herstart'.

Deze stappen zijn een vervanging van de Command-S-methode, die niet meer werkt met de aanbevolen instellingen op de huidige Mac-computers.

Gedetailleerde modus

1. Schakel de Mac in en houd onmiddellijk Command-V ingedrukt.
  2. Houd de toetsen ingedrukt totdat u witte tekst ziet verschijnen op het scherm.
    • Als u FileVault gebruikt, laat u de toetsen los zodra u het inlogvenster ziet. Vervolgens logt u in om de computer verder op te starten in gedetailleerde modus.
    • Als u een firmwarewachtwoord gebruikt, moet u dit uitschakelen voordat u kunt opstarten in gedetailleerde modus.
  3. U kunt nu UNIX-commando's invoeren. Om deze modus te stoppen en normaal op te starten, typt u reboot en drukt u op Return.