Als u een iPhone niet kunt activeren

Lees hier wat u moet doen als uw iPhone niet kan worden geactiveerd of als u een waarschuwing ontvangt dat de activeringsserver niet beschikbaar is of dat de simkaart niet wordt ondersteund.

Voordat u begint

Nog steeds hulp nodig? Gebruik de informatie in het volgende gedeelte.

Volg deze stappen

1. Start de iPhone opnieuw op
  1. Als u een mobieledataverbinding gebruikt, maakt u in plaats daarvan verbinding met een betrouwbaar wifinetwerk.
  2. Als u uw iPhone wilt activeren en u een foutmelding krijgt met de mededeling dat de activeringsserver tijdelijk niet beschikbaar is of niet kan worden bereikt, wacht u een paar minuten en herhaalt u vervolgens de stappen hierboven.

Als u de iPhone nog steeds niet kunt activeren, probeert u het opnieuw via uw computer. Dit doet u als volgt:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van macOS of de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Controleer of uw computer een actieve internetverbinding heeft.
  3. Gebruik de kabel die bij uw iPhone is geleverd om deze aan te sluiten op uw computer. Zoek het apparaat op uw computer.
  4. Wacht terwijl uw computer uw iPhone detecteert en activeert:
    • Als u een melding te zien krijgt met 'Configureer als nieuw' of 'Zet terug vanaf reservekopie', betekent dit dat uw iPhone is geactiveerd.
    • Als u op de computer een foutbericht krijgt met de mededeling dat de simkaart incompatibel of ongeldig is, neemt u contact op met uw aanbieder.
    • Als u een foutbericht krijgt met de mededeling dat de 'activeringsinformatie ongeldig is' of 'de activeringsinformatie niet van het apparaat kan worden verkregen', herstelt u de iPhone met behulp van de herstelmodus.

Als u de iPhone nog steeds niet kunt activeren, neemt u contact op met Apple Support.