iCloud voor Windows configureren en gebruiken

Met iCloud voor Windows worden de foto's, documenten en bladwijzers op een pc automatisch bijgewerkt op uw Apple apparaten.

Wat hebt u nodig?

Voordat u iCloud voor Windows downloadt, moet u eerst iCloud configureren op al uw Apple apparaten. U kunt inloggen bij iCloud met uw Apple ID. Volg gewoon de configuratie-instructies voor uw iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 of hoger of Mac met OS X Lion 10.7.4 of hoger.

Wat u nog meer nodig hebt, hangt af van het soort gegevens dat u up-to-date wilt houden in iCloud:

iCloud voor Windows configureren

1. Download iCloud voor Windows. Als het niet automatisch wordt geïnstalleerd, gaat u naar Verkenner en opent u iCloud Setup.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Controleer of iCloud voor Windows geopend is. Als het niet automatisch wordt geopend, gaat u naar 'Start' en opent u achtereenvolgens Apps of Programma's en iCloud voor Windows.
  4. Voer uw Apple ID in om in te loggen bij iCloud.
  5. Kies de voorzieningen en het materiaal dat u up-to-date wilt houden op uw apparaten.
  6. Klik op 'Pas toe'.

Foto's downloaden en delen met vrienden

Wanneer u 'Foto's' inschakelt, maakt iCloud voor Windows een fotomap aan in Verkenner met de naam 'iCloud-foto's'. De nieuwe foto's en video's die u aan de map 'Uploads' van iCloud-foto's op de pc toevoegt, worden naar iCloud-fotobibliotheek geüpload zodat u deze in de app Foto's op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac en op iCloud.com kunt zien. Nieuwe foto's en video's worden automatisch gedownload vanaf iCloud-fotobibliotheek en u kunt ervoor kiezen om de gehele collectie per jaar te downloaden. En met iCloud-fotodeling kunt u foto's en video's bekijken en delen en opmerkingen achterlaten bij foto's en video's die u met anderen deelt.

U kunt ook deze stappen uitvoeren om foto's op de pc te vinden:

• Windows 10: scrol omlaag in het Start-menu en open de map 'iCloud'. Selecteer 'iCloud-foto's'.
  • Windows 8.1: klik in het startscherm op de pijl omlaag in de linkerbenedenhoek en klik op het programma 'iCloud-foto's'.
  • Windows 8: selecteer in het startscherm de optie 'iCloud-foto's'.
  • Windows 7: klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op 'Afbeeldingen'. Klik op 'iCloud-foto's' of 'Fotostream' onder het Favorieten-menu in het paneel links. Dubbelklik op 'Mijn fotostream' om de foto's weer te geven. Deze wordt ook als map weergegeven in het venster dat verschijnt.

Bestanden bekijken met iCloud Drive

Wanneer u iCloud Drive inschakelt, maakt iCloud voor Windows de map 'iCloud Drive' aan in Verkenner. Alle documenten die u in iCloud hebt bewaard, worden automatisch gedownload naar de map 'iCloud Drive' in Verkenner. De bestanden die u op een pc aanmaakt en in deze map bewaart, verschijnen automatisch op uw andere apparaten.

U kunt de iCloud Drive-bestanden ook openen op iCloud.com.

Mail, contacten, agenda's en herinneringen op al uw apparaten up-to-date houden

Zorg ervoor dat u iCloud Mail op al uw apparaten hebt geconfigureerd:

• Open iCloud voor Windows op de pc, selecteer 'Mail, contacten, agenda's en taken' en klik op 'Toepassen'. U ziet de iCloud Mail-account in het mappenvenster links in Microsoft Outlook 2007 t/m 2016.
  • Op uw iPhone, iPad of iPod touch tikt u op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' en schakelt u 'Mail' in. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  • Op de Mac kiest u het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'iCloud' en selecteert u 'Mail'.

iCloud-opslag en accountgegevens beheren

U kunt uw iCloud-opslag beheren door te een abonnement te nemen met meer opslagruimte of door minder opslagruimte te gebruiken. Als u uw Apple ID wilt wijzigen, kunt u uw e-mailadres, postadres of andere accountgegevens bijwerken.

• Open iCloud voor Windows om te zien hoeveel opslagruimte u hebt.
  • Klik op 'Opslagruimte' om de opslag te beheren. Selecteer een app om te zien hoeveel opslagruimte deze inneemt of klik op 'Koop meer opslag' om een upgrade van de opslagruimte uit te voeren.
  • Als u uw Apple ID wilt beheren, opent u iCloud voor Windows en klikt u op 'Accountgegevens'. Klik op 'Apple ID beheren'.

iCloud voor Windows bijwerken naar de nieuwste versie

Open Apple Software Update op de pc om te controleren op updates. Als u bericht wilt krijgen wanneer een update via Apple Software Update beschikbaar is, kiest u 'Bewerken' > 'Voorkeuren' en selecteert u wanneer u op updates wilt controleren. U kunt kiezen uit 'Elke dag', 'Elke week', 'Elke maand' of 'Nooit'.

Log op de Windows-pc uit bij iCloud voordat u de upgrade van iCloud voor Windows uitvoert en het programma installeert.

iCloud voor Windows uitschakelen of verwijderen

Als u een voorziening in iCloud voor Windows uitschakelt, worden uw gegevens niet automatisch up-to-date gehouden in iCloud en ziet u geen updates die op andere apparaten aangebracht zijn. Volg deze stappen om een voorziening of iCloud uit te schakelen:

• Als u een voorziening op de pc wilt uitschakelen, opent u iCloud voor Windows en schakelt u die voorziening uit. Klik op 'Toepassen' om de wijzigingen te bewaren.
  • Als u iCloud voor Windows wilt uitschakelen, opent u iCloud voor Windows en logt u uit.

Als u iCloud voor Windows wilt verwijderen, mag u niet vergeten een kopie van uw iCloud-gegevens te maken en deze op de pc te bewaren. Log vervolgens uit bij iCloud voor Windows op de pc en volg deze stappen:

Windows 8 of hoger:

1. Ga naar het startscherm, klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek of klik en selecteer 'Configuratiescherm'.
  2. Klik op 'Een programma verwijderen'.
  3. Klik op 'iCloud' > 'Verwijderen'.
  4. Selecteer 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.

Windows 7:

1. Kies het Start-menu > 'Configuratiescherm'.
  2. Klik op 'Programma's' > 'Programma's en onderdelen'.
  3. Selecteer 'iCloud' > 'Verwijderen'.
  4. Klik op 'OK' om door te gaan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.