iCloud voor Windows configureren en gebruiken

Met iCloud voor Windows worden de foto's, documenten en bladwijzers op een pc automatisch bijgewerkt op uw Apple apparaten.

Voordat u begint

U zult iCloud voor Windows moeten downloaden op uw pc. Maar voordat u dit doet, moet u iCloud configureren op al uw Apple apparaten. Log in bij iCloud met uw Apple ID en volg de instructies voor uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Wilt u toegang tot de nieuwste iCloud-functies? Raadpleeg de aanbevolen systeemvereisten. Voor iCloud is een internetverbinding vereist. iCloud is mogelijk niet beschikbaar in alle regio's en de functionaliteit kan variëren. Als u een beheerde Apple ID gebruikt, wordt iCloud voor Windows niet ondersteund.

iCloud voor Windows configureren

1. Download iCloud voor Windows op uw pc.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Controleer of iCloud voor Windows geopend is. Als het niet automatisch wordt geopend, gaat u naar 'Start' en opent u achtereenvolgens Apps of Programma's en iCloud voor Windows.
  4. Voer uw Apple ID in om in te loggen bij iCloud.
  5. Kies de voorzieningen en het materiaal dat u up-to-date wilt houden op uw apparaten.
  6. Klik op 'Pas toe'.

* Als u niet zeker weet welk Windows-systeem u gebruikt, leest u hier hoe u dit kunt nagaan.

Foto's downloaden en delen

Wanneer u 'Foto's' inschakelt, maakt iCloud voor Windows een fotomap aan in Verkenner met de naam 'iCloud-foto's'. De nieuwe foto's en video's die u aan de map 'Uploads' van iCloud-foto's op de pc toevoegt, worden naar iCloud-foto's geüpload zodat u deze in de app Foto's op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac en op iCloud.com kunt bekijken. Nieuwe foto's en video's worden automatisch gedownload vanaf iCloud-foto's. U kunt er ook voor kiezen om de gehele collectie per jaar te downloaden.

iCloud-foto's gebruiken

U kunt uw foto's ook delen en ordenen. Via 'Gedeelde albums' kunt u foto's en video's bekijken en delen en opmerkingen achterlaten bij foto's en video's die u met anderen deelt. En als u de nieuwste versie van iCloud voor Windows gebruikt, kunt u foto's vastmaken zodat ze lokaal op uw apparaat blijven. Wanneer u ze weer losmaakt, worden ze in plaats daarvan naar iCloud geüpload.

Foto's zoeken op uw pc

In Windows 10:

1. Klik in het systeemvak rechtsonder op het scherm op de pijl-omhoog.
  2. Klik op het Cloud-symbool
  3. Klik op 'Foto's downloaden'.

Windows 8.1:

1. Ga naar het startscherm.
  2. Klik linksonder op de pijl-omlaag.
  3. Klik op de app iCloud-foto's.

Windows 8:

1. Ga naar het startscherm.
  2. Selecteer 'iCloud-foto's'.

Windows 7:

1. Klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op 'Afbeeldingen'.
  2. Klik op 'iCloud-foto's' of 'Fotostream' onder het Favorieten-menu in het paneel links.
  3. Dubbelklik op 'Mijn fotostream' om de foto's weer te geven. Deze wordt ook als map weergegeven in het venster dat verschijnt.

'Mijn fotostream' wordt niet ondersteund in iCloud voor Windows 10.

Bestanden en mappen bekijken met iCloud Drive

Wanneer u iCloud Drive inschakelt, maakt iCloud voor Windows de map 'iCloud Drive' aan in Verkenner. Alle documenten die u in iCloud hebt bewaard, worden automatisch gedownload naar de map 'iCloud Drive' in Verkenner. De bestanden die u op een pc aanmaakt en in deze map bewaart, verschijnen automatisch op uw andere apparaten. En als u met vrienden of collega's wilt samenwerken aan bestanden, kunt u afzonderlijke bestanden delen of een gedeelde map aanmaken om een verzameling bestanden te delen.

U kunt uw iCloud Drive-bestanden en -mappen ook openen op iCloud.com.

Apps up-to-date houden

Om Mail, Contacten, Agenda en Taken* up-to-date te houden op uw apparaten, moet u ervoor zorgen dat de iCloud-apps zijn geconfigureerd op al uw apparaten.

Op een pc:

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Selecteer 'Mail, contacten, agenda's en taken' en klik op 'Toepassen'.
  3. U ziet de iCloud Mail-account in het mappenvenster links in Microsoft Outlook 2007 t/m 2016.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] en selecteer 'iCloud'.
  2. Schakel 'Mail', 'Contacten', 'Agenda's' en 'Herinneringen' in.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'.
  2. Klik op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Mail', 'Contacten', 'Agenda's' en 'Herinneringen'.

*Op een Mac of iOS-apparaat ziet u 'Herinneringen' in plaats van 'Taken'.

iCloud-opslag en accountgegevens beheren

U kunt uw iCloud-opslag beheren door een abonnement te nemen met meer opslagruimte of door minder opslagruimte te gebruiken. Als u uw Apple ID wilt wijzigen, kunt u uw e-mailadres, postadres of andere accountgegevens bijwerken.

• Open iCloud voor Windows om te zien hoeveel opslagruimte u hebt.
  • Klik op 'Opslagruimte' om de opslag te beheren. Selecteer een app om te zien hoeveel opslagruimte deze inneemt of klik op 'Koop meer opslag' om een upgrade van de opslagruimte uit te voeren.
  • Als u uw Apple ID wilt beheren, opent u iCloud voor Windows en klikt u op 'Accountgegevens'. Klik op 'Apple ID beheren'.

Als u iCloud voor Windows 10 gebruikt, kunt u bestanden vastmaken, zodat ze lokaal op uw apparaat blijven. Wanneer u ze weer losmaakt, worden ze in plaats daarvan naar iCloud geüpload.

iCloud voor Windows bijwerken naar de nieuwste versie

Open Apple Software Update op uw pc om te controleren op updates. Als u bericht wilt krijgen wanneer een update via Apple Software Update beschikbaar is, kiest u 'Bewerken' > 'Voorkeuren' en selecteert u wanneer u op updates wilt controleren. U kunt kiezen uit 'Elke dag', 'Elke week', 'Elke maand' of 'Nooit'.

Log op de Windows-pc uit bij iCloud voordat u de upgrade van iCloud voor Windows uitvoert en het programma installeert.

iCloud voor Windows uitschakelen of verwijderen

Als u een voorziening in iCloud voor Windows uitschakelt, worden uw gegevens niet automatisch up-to-date gehouden in iCloud en ziet u geen updates die op andere apparaten aangebracht zijn. Volg deze stappen om een voorziening of iCloud uit te schakelen:

• Als u een voorziening op de pc wilt uitschakelen, opent u iCloud voor Windows en schakelt u die voorziening uit. Klik op 'Toepassen' om de wijzigingen te bewaren.
  • Als u iCloud voor Windows wilt uitschakelen, opent u iCloud voor Windows en logt u uit.

Als u iCloud voor Windows wilt verwijderen, mag u niet vergeten een kopie van uw iCloud-gegevens te maken en deze op de pc te bewaren. Log vervolgens uit bij iCloud voor Windows op de pc en volg deze stappen:

Windows 8 of hoger:

1. Ga naar het startscherm, klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek of klik en selecteer 'Configuratiescherm'.
  2. Klik op 'Een programma verwijderen'.
  3. Klik op 'iCloud' > 'Verwijderen'.
  4. Selecteer 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.

Windows 7:

1. Kies het menu 'Start' > 'Configuratiescherm'.
  2. Klik op 'Programma's' > 'Programma's en onderdelen'.
  3. Selecteer 'iCloud' > 'Verwijderen'.
  4. Klik op 'OK' om door te gaan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.