Als u 'itunes.com/bill' of een onbekende afschrijving ziet staan op uw bankafschrift

Bekijk uw aankoopgeschiedenis om na te gaan waar de afschrijvingen voor uw bank, creditcard, betaalkaart of mobiele betalingen betrekking op hebben.

Voordat u contact opneemt met Apple om een terugbetaling aan te vragen voor kosten die u niet herkent,
controleert u uw aankoopgeschiedenis en volgt u de onderstaande stappen.

Als u het bedrag op uw bankafschrift niet herkent, kan het zijn dat meerdere aankopen zijn samengevoegd in één transactie. U ontvangt mogelijk niet voor elke aankoop een aparte e-mailfactuur. Soms worden de kosten pas een paar dagen nadat de aankopen zijn gedaan, weergegeven op uw afschrift.

Naast aankopen voor muziek, films, tv-programma's, stickers en apps (van de iTunes Store en App Store), die op het moment van aankoop in rekening worden gebracht, kan het afschrift kosten bevatten voor in-app aankopen, vooruitbestelde muziek of films en abonnementen die automatisch worden verlengd.

Vergelijk uw aankoopgeschiedenis met de kosten op uw afschrift

Om uw aankoopgeschiedenis te bekijken en te doorzoeken, klikt of tikt u op de volgende koppeling: Bekijk uw aankoopgeschiedenis.

Als u momenteel niet bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u gebruikt om aankopen te doen in de App Store en iTunes Store, als u een ander apparaat gebruikt of als u uw aankoop niet ziet, leest u hier hoe u uw aankoopgeschiedenis kunt bekijken op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

U kunt uw aankoopgeschiedenis en ontvangstbewijzen ook bekijken op reportaproblem.apple.com.

Op de website 'Meld een probleem' worden de meeste abonnementen weergegeven, met uitzondering van de abonnementen voor Apple voorzieningen en iCloud-opslag.

De status van uw abonnementen controleren

Controleer of de kosten niet behoren tot een abonnement dat u of een gezinslid heeft afgesloten.

Om uw abonnementen weer te geven en te beheren, klikt of tikt u op deze koppeling: Beheer uw abonnementen.

Als u momenteel niet bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor het abonnement dat u wilt beheren, als u een ander apparaat gebruikt of als u uw abonnementen niet ziet, leest u hier hoe u uw abonnement kunt weergeven, wijzigen of annuleren. Als u uw abonnement niet ziet, vindt de facturering mogelijk plaats via de aanbieder in plaats van via Apple. Neem contact op met de aanbieder om het abonnement op te zeggen.

Wanneer u een app verwijdert, wordt uw abonnement niet geannuleerd.

Al uw Apple ID's controleren

Als u ooit een betaalmethode hebt toegevoegd aan een andere Apple ID, zijn de onbekende kosten misschien van die account afkomstig. Controleer de aankoopgeschiedenis van elke Apple ID waarvoor uw betaalmethode wordt gebruikt.

Als u niet meer weet of u nog een andere Apple ID hebt, kunnen we u helpen om dat na te gaan.

Om te voorkomen dat er met die Apple ID nog meer kosten worden gemaakt, kunt u aankopen vanuit apps beperken of kunt u beperkingen (ouderlijk toezicht) inschakelen op uw iOS-apparaatin iTunes op de Mac of pc of op de Apple TV.

Als u apparaten deelt

Als u uw apparaat deelt met anderen (met name jonge kinderen), leest u hier hoe u uw wachtwoordvoorkeuren beheert.

Als u uw apparaat deelt met anderen die ook een eigen apparaat hebben, kan het handig zijn om 'Delen met gezin' te configureren.

Als iemand anders uw Apple ID-wachtwoord heeft

Iedereen die het wachtwoord van uw Apple ID heeft, kan kosten maken op uw account. Als er ongeoorloofde kosten zijn, verandert u het wachtwoord voor uw Apple ID.

Meer hulp

Als u uw afschrift hebt vergeleken met uw aankoopgeschiedenis en bepaalde kosten nog steeds niet herkent, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Om contact op te nemen met Apple Support, klikt of tikt u op deze koppeling: Contact opnemen met Apple Support.

Als u uw Apple ID niet gebruikt om aankopen te doen in de iTunes Store of App Store, maar wel kosten op uw afschrift ziet, neemt u contact op met Apple voor hulp met de accountbeveiliging van uw Apple ID.

Als u van mening bent dat hetzelfde item twee keer in rekening is gebracht, is dit mogelijk een autorisatiebedrag en geen daadwerkelijk in rekening gebracht bedrag. Deze kosten zullen verdwijnen nadat uw aankoop is afgerond.