Als u 'apple.com/bill' op uw rekeningafschrift ziet staan

'Apple.com/bill' wordt op uw rekeningafschrift weergegeven wanneer u een app, film, muziek of ander materiaal van Apple koopt. Het wordt ook weergegeven als een abonnement wordt verlengd en als een gezinslid apps of materiaal van Apple koopt.

Hoe u kunt zien welke kosten in rekening zijn gebracht

1. Ga naar reportaproblem.apple.com om uw aankoopgeschiedenis te bekijken.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Er verschijnt een lijst met aankopen. Tik of klik op de datum om de volledige bon inclusief btw te zien. Meerdere aankopen, inclusief abonnementen, kunnen samengevoegd zijn.

Als de in rekening gebrachte kosten betrekking hebben op een abonnement dat u niet meer wilt, kunt u het abonnement opzeggen.

Als u de in rekening gebrachte kosten nog steeds niet kunt identificeren

Kunt u geen overeenkomende kosten vinden op reportaproblem.apple.com? Misschien heeft een gezinslid iets gekocht of hebt u een andere account gebruikt om een aankoop te doen.

Heeft een gezinslid een aankoop gedaan?

1. Als u het gezinshoofd bent van 'Delen met gezin', kunt u de facturen van de aankopen van gezinsleden zien. Zoek in uw e-mail naar ontvangstbewijzen van Apple.
  2. Zoek een ontvangstbewijs met hetzelfde bedrag dat u op uw rekeningafschrift ziet.
  3. Kijk op het ontvangstbewijs wat er is gekocht en welke Apple ID is gebruikt. De Apple ID geeft aan wie het artikel heeft gekocht.
    E-mail met ontvangstbewijs van Apple met de Apple ID van degene die de aankoop heeft gedaan.

Als u wilt dat kinderen toestemming vragen voordat ze een aankoop doen, schakelt u 'Vraag om te kopen' in.

Hebt u iets gekocht met een andere Apple ID?

Als u meer dan één Apple ID hebt, gaat u naar reportaproblem.apple.com en logt u in met elke Apple ID die u hebt.

Contact opnemen met Apple Support

Als u reportaproblem.apple.com en de ontvangstbewijzen in uw e-mail hebt gecontroleerd, maar nog steeds niet zeker weet waarom er kosten in rekening zijn gebracht, neemt u contact op met Apple Support.